preživela horor

Uznemirujuća ispovest bivše devojke slavnog sportiste: Tukao me je, a ja sam očekivala da bude bolji! (FOTO, VIDEO)

Dve godine je bila u vezi s perspektivnim sportistom koji nije znao da se nosi s neuspesima na sportskim terenima

Lifestyle
Autor:
Uznemirujuća ispovest bivše devojke slavnog sportiste: Tukao me je, a ja sam očekivala da bude bolji! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Get Motivated

"Kad se sad setim svega, sama se čudim sebi i svojim reakcijama", govori Kolin Krouli, bivša devojka Džonija Manzijela. Kad je policija zaustavila svoj auto pored njihovog parkiranog uz autoput u Ohaju, tog ponedeljka u oktobru 2015. godine, osetila je neizmernu potrebu da zaštiti svog dečka s kojim se tada zabavljal 14 meseci. Kolin, koja je tad imala 23 godine, najpre je rekla policajcima da ju je Manzil već nekoliko puta udario, zgrabivši je za kosu i udarajući joj glavu o prozorsko staklo, pisalo je u zapisniku.

"Moram da mu pomognem"

Ali već minut kasnije, proradio je njen zaštitnički instinkt:

"Taj instinkt vam kaže: "A što bi sad trebalo da uradim, šta da sad odmah kažem da ga izvučem iz nevolje?" Stalno sam imala potrebu da ga zaštitim, priseća se Krouli koja je policijskim službenicima rekla da ne želi da protiv njega podiže nikakvu prijavu. Danas se više ne seća tačno zašto su se uopšte posvađali, ali kaže da sve što je pisalo u zapisniku je tačno onako kako se dogodilo.

Problemi Džonija Manzijela danas su već svima dobro poznati, a Krouli kaže da je njen dve godine stariji dečko drastično promenio ponašanje kad je izgubio status prvotimca u ekipi "Klivlend Braunsa", prvoligaša američkog fudbala.

"Sećam se da je bio jako utučen. Govorio mi je da ga boli to što je uložio mnogo truda da bi bio vrhunski sportista i da je sve izgledalo savršeno, a onda su ga izbacili bez objašnjenja. Kad se to dogodi, čovek se zapita 'čemu uopšte trud?'", govori Krouli. Godinu i po dana ranije sportista je imao pred sobom svetlu budućnost. Bio je među najboljim mladim igračima u ligi i upravo je potpisao svoj prvi profesionalni četvorogodišnji ugovor s Klivlendom, vredan 8.250.000 dolara. Bio je izvrstan student, u javnosti su svi verovali da je reč o uzornom sportisti, u srećnoj i skladnoj vezi s Krouli, a onda su društvene mreže počele da otkrivaju pravu istinu.

Terao me na oralni seks, pa skoro ubio: Uma Turman otkrila skupu cenu slave! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Manzijel je partijao svuda, počeo da se drogira i da pije, pa da odlazi na rehabilitaciju, a uskoro se saznalo i za njegovu nasilničku karakternu crtu. Krouli kaže da je kod kuće redovno pio Ksanaks i šmrkao kokain. Sve to počelo je polagano da vodi u propast.

Najpre ga je napustio dugogodišnji menadžer, zatim je izgubio sponzorski ugovor s Najkom, ali Kolin je bila u njega zaljubljena i sve to mu je opraštala. Zato su se često svađali i mirili, raskidali i ponovo bili zajedno.

"Postao je nasilan, besan i zastrašujuć. Čovek kakvog nisam poznavala", kaže Krouli. Kolin Krouli jedna je od tri sestre u dobrostojećoj porodici oca izvršnog direktora u jednoj naftnoj kompaniji i tokom života selili su se od Singapura do Škotske. Ali ona smatra da joj je pravi dom Hjuston gde živi od 10. godine života.

Mučio me fizički i psihički, silovao me kada sam bila bez svesti: Slavna glumica kroz suze otkrila najveću životnu traumu! (FOTO)

foto: Printscreen Youtube / Get Motivated

Zanemareni signali

Studirala je socijalni rad i specijalizovala se za gluve osobe i uvek je volela da gleda američki fudbal. Preko zajedničkih prijatelja upoznala je i Manzijela.

"Otišli smo na ručak s prijateljima i naprosto smo 'kliknuli'", kaže Kolin koju nije previše brinulo ni to što je Manzijel već 2012. imao problema s policijom. Tada je uhapšen zbog tuče, kad je policiji dao lažne lične podatke. Disciplinski je kažnjen jer je zaspao na poslu dok je radio u fudbalskom kampu s decom, a i napustio je kamp ranije zbog "dehidracije". Mesec dana kasnije opet je suspendovan u klubu zbog povrede klupskog pravilnika, jer je naplaćivao davanje autograma.

Nakon što su počeli da se zabavljaju, često su ih viđati na raznim žurkama, ali Krouli kaže da za njihov uzrast to nije bilo baš preterano mnogo. Međutim, kada se preselio u Klivlend i kad je počela da s njim živi, postao je sve agresivniji.

Život obeležen zločinima: Drogirao i silovao maloletnicu, ubili mu najveću ljubav! (FOTO)

foto: Printscreen Youtube / Get Motivated

"Najpre sam otkrila da je počeo da se drogira i primetila sam da je počeo da me laže. Alo, kad mi je jednog dana došao plačući i zamolio me da mu pomognem i da želi da ide na rehabilitaciju, u tome sam htela da mu pomognem. Mislila sam da u tome moram da mu dad podršku i rekla sam mu da ću biti uz njega", priseća se Kolin. Nakon što je u aprilu 2015. izašao iz centra nakon 10 nedelja lečenja u Pensilvaniji, Manzijel se preselio u novi dom vredan 438.000 dolara u predgrađu Ejvona. Krouli je ostala s njim i odlučila da nastavi studije na daljinu. Plan je isprva izgledao savršeno. Manzijel je nakon tog leta počeo opet da igra. Novine su pisale da se vratio bolji nego ikad, nakon što je briljirao na utakmicama.

"Stvorili smo topli dom. Kupili smo buldoga, ja sam kuvala ručkove i večere, a uveče smo uvek bili kod kuće i gledali filmove. Postali smo pravi kućni ljudi", priseća se Kolin kratkotrajne idile. Medeni mesec nije trajao dugo. Manzijelova borba za preuzimanje startnog mesta u ekipi bila je očigledno za njega preveliki pritisak jer je od šest utakmica, u samo tri počeo u prvoj postavi, a onda se to nastavilo tokom sezone. To je prouzrokovalo njegovu tešku depresiju i potpunim zatvaranjem.

Kako da prepoznate psihopatu: Znakovi koji odaju osobu za izbegavanje!

foto: Printscreen Youtube / Get Motivated

Faza depresije

"Počeo je da odbija sve izlaske s prijateljima. Čak i kad bi ga nazvao njegov dobar prijatelj, košarkaš Džejms LeBron, odgovarao bi mu da ne može da izađe. Nisam bila ni ja previše srećna. Shvatila sam da sam se pretvorila u njegovu dadilju", kaže Krouli. Te večeri kad ih je uhvatila policija u automobilu i kad joj je Manzijel udarao glavu o prozorsko staklo, Krouli kaže da su oboje popili, ali da Manzijel nije bio pijan jer je popio možda dva pića, a i bio je sposoban da upravlja autom.

"Priznajem, štitila sam ga jer sam bila zaljubljena u njega i zavisna od te veze. To mi je tek sad jasno. Nisam htela da verujem da je nasilnik. Čak sam samu sebe te večeri uverila da sam bila valjda pijana i da se zapravo ništa nije dogodilo", kaže ona.

No, zapravo to je bio samo jedan od Manzijelovih ispada i sastavni deo njegovog temperamenta koji ona nikako nije htela objektivno da sagleda.

Sigurni znaci emotivnog zlostavljanja: Ako ih prepoznajete, bežite od ovakvih ljudi!

foto: Printscreen Youtube / Get Motivated

"Kad bismo se posvađali, on bi toliko izgubio kontrolu da sam se od straha zaključavala u kupatilo samo da me ne povredi. Uvek bi prvo dohvatio moj mobilni i razbio ga u komadiće, samo zato da ne bih mogla da zovem njegove ili svoje roditelje. Razbio mi je ukupno četiri telefona", kaže Kolin. Uglavnom, mesec dana nakon tog incidenta u automobilu, u novembru 2015. godine, uhvatila ga je i u laži:

"Dok sam bila s prijateljima u Las Vegasu, on me je uveravao da je kod kuće u Klivlendu, a zapravo je partijao u Ostinu."

Kad mu je rekla da zna gde je, složio se da će je sačekati u Ostinu na aerodromu odakle će se zajedno vratiti u Ohajo, ali on se na dogovorenom mestu uopšte nije pojavio, seća se Kolin i priča:

"Uzeo je privatni avion i stigao kući u 3 ujutro, samo nekoliko sati pre nego što je morao da ide na jutarnji trening, gde se pojavio drogiran. Shvatila sam da više to ne mogu da podnosem i rekla sam mu da odlazim. Ali on se s tim nije složio i uporno je hteo da razgovaramo. Opet je pobesneo jer nije hteo da čuje 'ne'. Opet sam se zaključala u kupatilo i pozvala njegove roditelje koji su konačno čuli kako razbija vrata."

Kolin je ostala još nekoliko nedelja s njim, a onda se za Božić vratila studijama u Fort Vortu u Teksasu. Još neko vreme su ostali u vezi na daljinu, ali kako kaže Kolin, nakon svih svađa, više ništa nije bilo isto. Konačno, u januaru 2016. mu je rekla da raskida.

Žrtva manijaka upozorava druge žene: Tako nešto može da se desi svakome!

Suze i molbe

"Počeo je da plače, ali činilo mi se da je to samo glumio, kako bi dobio šansu da me još jednom vidi."

To se i dogodilo u Dalasu, gde je provodio slobodno vreme u jednom hotelu.

"Rekla sam mu da sam tu s mojim prijateljima, a on je insistirao da dođem u njegovu sobu na "afterparti". Popila sam te večeri možda dva pića, a činilo mi se da Manzijel nije uzeo ništa i da je bio trezan. Ipak, odlučila sam da u njegov hotel povedem i svoje društvo.

Došli su tamo oko 2 ujutro, a kad su prijatelji rekli da krećemo, Manzijel nije želeo da me pusti. Nakon što su oni izašli iz sobe, rekla sam mu da ne želim da prespavam u njegovoj sobi, na šta je on potpuno izgubio kontrolu", priseća se Krouli. Prema policijskom zapisniku, zgrabio ju je za ruku, gurao niz hotelske stepenice i ugurao je u svoj auto. Odveo ju je do bara ispred kojeg je ona ostavila svoj auto, i insistirao da zamene automobile, čemu se ona usprotivila.

Modrice otkrile mračnu tajnu: Vređao me, tukao i silovao, evo zašto sam ostala sa njim! (FOTO)

"Dok je izlazio, ja sam istrčala iz njegovog auta, ali on me uhvatio za kosu i gurnuo nazad u auto. Otvorenim dlanom me svom snagom ošamario, zbog čega sam dve nedelje ostala bez sluha na levo uvo.

Dok smo se vozili prema mom stanu, Manzijel je sve vreme pretio da će nas oboje ubiti, a dok je to govorio ludački se naizmenično smejao i plakao. Činilo mi se da je doživeo potpuni nervni slom. Ušao je za mnom u moj stan i tu se nastavila svađa, a kad je video da opet uzimam mobilni potpuno je poludeo. U samoodbrani sam uzela nož, nakon čega je on pobegao", kaže Krouli.

Komšije koje su čule buku pozvale su policiju i tada je Kolin konačno potpisala prijavu. Sud mu je zabranio da joj prilazi sledeće dve godine, a dobio je i kaznu zbog nanošenja povreda. Kad su se ponovno slučajno sreli u Dalasu u nekom kafiću, Manzijel je namerno na društvenim mrežama objavio njen broj telefona, pa su istog trena, od njegovih brojnih obožavaoca, da joj stižu pretnje smrću. Srećom, brzo je izbrisao broj. Danas Krouli živi u Njujorku i kako kaže, više nikad ne bi tako dugo trpela nasilje jer se to nikad ne pretvori u kvalitetnu vezu i odnos, niti je ono prolazno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs