Životna priča lepe Engleskinje

Depresija, duhovi, pretnje smrću: Jedna uloga joj donela slavu, ali i strah! (FOTO)

Glumica Lena Hedi je uverena da ima paranormalne sposobnosti i tvrdi da još od detinjstva komunicira s onozemaljskim svetom
Vip priča
13:38h Autor:
Depresija, duhovi, pretnje smrću: Jedna uloga joj donela slavu, ali i strah! (FOTO)
Foto: Reuters / Phil Mccarten

Engleska glumica Lena Hedi proslavila se ulogom kraljice Gorgo u filmu "300", glavnom rolom u TV seriji "Terminator: Hronike Sara Konor" i kao Sersei Lanister u "Igri prestola" za koju ju je predložio njen vrlo blizak prijatelj i kolega iz serije Piter Dinklidž, s kojim je pre megauspeha ovog serijala radila na brojnim projektima.

A photo posted by Lena Headey (@iamlenaheadey) on May 16, 2013 at 1:21am PDT

Ova uloga joj je donela veću slavu od svih drugih rola koje je tumačila poslednjih 25 godina zajedno, ali i pokazala drugu stranu popularnosti. Naime, otkrila je da stalno dobija pretnje od obožavaoca serije preko društvenih mreža i mobilnog telefona, a neretko je zaustavljaju i na ulici kako bi je izvređali i psovali, što joj je nepodnošljivo s obzirom na to kako često ističe da je sramežljiva i ne podnosi kada je u centru pažnje, a od okupljenih paparaca dobija napade panike.

Fatalna žena zbog koje je kralj učinio nezamislivo: Skandal na britanskom dvoru! (FOTO)

A photo posted by Lena Headey (@iamlenaheadey) on Apr 11, 2016 at 1:16am PDT

Bermudski trougao

Rođena je na Bermudima 1973. godine gde je, zajedno s mlađim bratom Timom, provela najranije detinjstvo, uz okean, jer je njen otac Džon, jorkširski policijski službenik, neko vreme bio stacioniran u tamošnjem glavnom gradu Hamiltonu. Kad joj je bilo pet godina, porodica se preselila u Somerset, a kad joj je bilo 11, konačno su se skrasili u Šeliju. Iako je, zbog prirode svog posla, bukvalno proputovala ceo svet, svoju rodnu zemlju više nije nikada posetila, ali se često šali da je takva kakva je jer je rođena u Bermudskom trouglu.

Školovala se u Jorkširu i Londonu i već se kao tinejdžerka zainteresovala za glumu, pošto nakon povrede više nije mogla da trenira balet koji je obožavala. Upravo zahvaljujući školskoj predstavi, sedamnaestogodišnju Lenu primetio je jedan holivudski filmski agent, tako da je već 1992. debitovala na filmskom platnu i to sa Džeremijem Ajronsom u filmu "Waterland". Na putu prema vrhu nije uspela da je zaustavi ni depresija koja joj je dijagnostikovana kada joj je bilo 15 godina, a s kojom se, prilično uspešno, sve ove godine bori bez lekova.

Tragična prva princeza Holivuda: Muževi je tukli i varali, otac je silovao! (FOTO)

A photo posted by Lena Headey (@iamlenaheadey) on Oct 31, 2013 at 5:25pm PDT

Ljubavni vrtirep

Bila je verena za glumca Džonija Čikoa, a na setu filma "Knjiga o džungli" spetljala se s kolegom Džejsonom Flemingom s kojim je bila u devetogodišnjoj vezi. Kao uspomena na ove dana ostala joj je tetovaža njegovog imena na desnoj ruci napisana na tajlandskom jeziku, koju je kasnije prekrila. Osim ove, glumica ima i druge tetovaže po celom telu koje su postale gotovo pa njen zaštitni znak, a ona je otkrila kako je tetoviranje izrazito smiruje (kao i gledanje horor filmova), ali joj pravi i dosta problema na snimanjima jer maskeri moraju stalno da ih sakrivaju.

A photo posted by Lena Headey (@iamlenaheadey) on Jun 24, 2016 at 1:56pm PDT

S bivšim suprugom, muzičarem Piterom Polom Lujranom, upoznala se na svadbi jednog zajedničkog prijatelja kada su zajedno plesali, a u braku su proveli pet godina, od 2007. do 2013., iako su poslednje dve godine živeli na različitim adresama. U braku su dobili sina Vajlija Eliota, a priznala je da je nakon njegovog rođenja patila od teškog oblika postporođajne depresije. Nedavno je rodila i devojčicu Tedi čiji je otac nepoznat, a nagađa se da je reč o njenom kolegi iz serije, Pedru Paskalu.

Elizabet Tejlor ga nikad nije prežalila: Žene nisu mogle da mu kažu Ne! (FOTO)

A photo posted by Lena Headey (@iamlenaheadey) on Jun 27, 2016 at 11:16am PDT

Iako je jedna od najbolje plaćenih glumica u seriji, nakon brakorazvodne parnice se navodno našla u velkim finansijskim poteškoćama jer je suprug od nje tražio alimentaciju i podelu imovine pa je skoro završila u bankrotu, a navodno su baš stalne svađe oko novca i bile povod za razvod. Nakon mnogo natezanja uspeli su da se dogovore oko zajedničkog starateljstva nad detetom, a ona je imala jedan pomalo neobičan zahtev. Naime, on je morao da obeća da neće kucati po mobilnom telefonu dok se vozi sa sinom u automobilu jer je zbog toga nedavno doživeo saobraćajnu nesreću.

Glumica se već godinama izuzetno posvećeno bavi jogom, a jedno vreme je i marljivo trenirala streličarstvo i jahanje, dok nije doživela jedan vrlo nezgodan pad s konja koji ju je nakon toga vukao kroz šumu, a kolika joj je fobija ostala od toga, možda najbolje pokazuje podatak da je nakon završetka snimanja filma "Braća Grim", u kojem se pojavljuju brojne scene u kojima jaše konja, ozbiljno razmišljala o prestanku bavljenja glumom jer joj je celo iskustvo bilo pretraumatično i naporno. Takođe, kako je zakleta vegetarijanka, u istom tom filmu nije mogla da odglumi scenu u kojoj kida kožu sa zeca pa su morali da joj nabave lažnog od veštačke kože, a nije joj najbolje seo ni kadar u kojem je morala da liže žabu. Takođe, već godinama trenira i boks, a počela je kao tinejdžerka u jednom malom klubu u južnom Londonu.

Htela sam da umrem, desila mi se najgora stvar: Sve patnje legendarne Kristl iz Dinastije! (FOTO)

A photo posted by Lena Headey (@iamlenaheadey) on Apr 10, 2016 at 1:37pm PDT

Susret s duhovima

Glumica je uverena da ima paranormalne sposobnosti i tvrdi da još od detinjstva komunicira s onozemaljskim svetom. Prvo takvo iskustvo imala je kao devojčica kada je u svojoj kući ugledala duha, a kasnije je doživela još jedan blizak susret treće vrste kada ju je duh devojčice u hotelu u Francuskoj molio za pomoć pružajući ruke prema njoj. Takođe, jednom je u sobi videla mrtvu ženu i njeno dete, a kada je boravila na seoskom imanju videla je i ženu kako hoda kroz zid.

Oni su umrli, ali njihovi duhovi žive: Poznati koji s one strane opsedaju svoje kuće! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs