Presudila sebi u 43. godini

Žena kojoj nije bilo pomoći: Svi su znali za njen glas i slavu, niko za strašnu borbu koju je u sebi vodila!

Njeno mentalno zdravlje brzo je propadalo nekoliko meseci pre nego što je nestala iz svog doma u Londonu

Vip priča
Autor:
Žena kojoj nije bilo pomoći: Svi su znali za njen glas i slavu, niko za strašnu borbu koju je u sebi vodila!
Foto: Printscreen Youtube / Hannah Northedge

Hana Nortedž izgradila je vrlo uspešnu karijeru pevačice, muzičkog producenta, članice žirija talent šoz programa, a poznata je čak bila i po tome što liči na vojvotkinju od Kembridža Kejt Midlton.

Otkriće njenog tela prošle godine u podnožju litice Beachy Head, zloglasne lokacije u Engleskoj zbog brojnih samoubistava, užasnulo je njene prijatelje koji nisu bili svesni torture kroz koju je prolazila poslednjih meseci života.

Hanini roditelji su ovih dana, po završetku istrage, za britanske medije rekli da je Hana, koja je pevala i pred kraljicom Elizabetom, bila toliko psihički izmučena da se plašila da se više nikad neće popeti na pozornicu jer lekari ne znaju da joj postave dijagnozu.

Talentovana džez pevačica oduzela je sebi život nakon što je samu sebe uverila da boluje od neizlečive bolesti koju stručnjaci nikako ne znaju da dijagnostikuju.

Njeno mentalno zdravlje brzo je propadalo nekoliko meseci pre nego što je nestala iz svog doma u Londonu. 43-godišnjakinja je bila uverena da umire od nedetektovane bolesti, uprkos činjenici da su je svi lekari koje je posetila uveravali u suprotno, pokazala je istraga koja je okončana ovih dana.

"Zamislite kako je to zastrašujuće. Tim psihijatara mi govori da dokažem da su mi simptomi stvarni. Nemam mentalnu bolest, i tačka", napisala je u jednoj poruci na psihijatrijskom odeljenju.

Hana je patila od hroničnog stresa uzrokovanog nasiljem u porodici i bilo joj je jako teško da se otvori psihijatru. Stekla je klasično muzičko obrazovanje i upisala studije na Kraljevskoj škotskoj akademiji muzike i drame. Nastupala je u Rojal Albert Holu, centru Barbikan... Radila je na filmu The Oxford Murders, gde joj je kolega bio poznati glumac Elajdža Vud.

Glas anđela, srce deteta, velika tragedija: Strašan kraj pevačice kojoj su moral i religija bili na prvom mestu! (FOTO)

"Tokom godina obavila je niz analiza, ali sve su bile negativne", objavljeno je u izveštaju mrtvozornika. Tri dana pre smrti u domu ju je posetila doktorka Viktorija Mejhju i rekla da se žalila na više problema nego inače.

"Rekla je da ne misli da boluje od depresije. Osećala je da je zapela. Tražila je skener celog tela ako krvni nalazi budu uredni. Pokušala sam opet da je uverim da razmisli o antidepresivima. Nije htela da razgovara o mentalnom zdravlju. Tražila je majku da je odvede u ustanovu s palijativnom negom", napisala je doktorka u izveštaju.

Istraga je pokazala da je pevačica napustila dom u Londonu i otputovala u Istburn, gde je prenoćila u hotelu i rezervisala i drugu noć. Poslednja aktivnost njene kreditne kartice zabeležena je 2. maja 2018. upravo na plaži Beachy Head.

Obdukcijom je utvrđen uzrok smrti - višestruke povrede od posledica pada s velike visine. Pretrpela je užasne povrede, a u telu joj nisu pronađeni ni alkohol ni droga. Mrtvozornik je u izveštaju zaključio:

"Nije patila, ako je to ikakva uteha. Takođe, uteha onima koji su ostali, može biti činjenica da je oko sebe imala prvoklasne lekare i dijagnostičare i da su učinili sve. Jasno je šta se dogodilo u njenom umu."

Šef policije rekao je da su joj u džepu jakne pronašli oproštajno pismo u kojem moli porodicu da nakon smrti otkriju šta nije bilo u redu s njom, odnosno od koje je bolesti bolovala. Tvrdila je da podnosi bol čiji uzrok lekari ne mogu da otkriju.

"Bila je inteligentna, talentovana žena. Ovo je jako tragičan kraj za nju", rekao je Hanin bivši partner Grejam Parker.

Kad je on umro, Sonja Savić je omrzla Beograd: Tragedija koja se i danas pamti

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs