Korisni saveti

Dermatolozi ovo ne žele da znate: 10 trikova za ten poput porcelana!

S ovim trikovima ne samo da ćete imati pozitivne efekte na vašu kožu, već i na zdravlje u celini

Nega
Autor:
Dermatolozi ovo ne žele da znate: 10 trikova za ten poput porcelana!
Foto: Shutterstock

Negovana koža je važan deo izgleda, ali i zdravlja. Postoji niz trikova koje možete početi da radite već danas kako biste imali kožu bez mane. To su saveti koje ćete teško čuti od dermatologa, navodi Healthy Magazin, a ne samo da će imati pozitivne efekte na vašu kožu, već i na zdravlje u celini.

1. Smanjite unos kofeina - svi volimo jutarnju kafu, ali da li znate da kofein isušuje vašu kožu? Poput alkohola, kofein mora da se preradi u jetri, zbog čega se pojavljuju toksini. Umesto kafe pijte vodu s limunom i biljne čajeve.

2. Ne umivate lice - iako se savet čini očiglednim, mnogi ljudi pre spavanja ne umivaju lice. Ako ovo nije deo ni vaše rutine imajte na umu da se na kraju dana na koži vašeg lica nalazi sve s čime ste bili u kontaktu.

3. Čišćenje - ako želite čistu kožu, pripazite na jake preparate koji će ukloniti prirodna ulja s vaše kože. Ako vam je koža suva ili osetljiva umesto sapuna koristite gel za umivanje lica.

Sprečite starenje kože na vratu: Svaka žena treba da zna ove 3 cake!

foto: Shutterstock

4. Piling - On je odličan za održavanje zdrave kože, ali pazite da ne preterate jer ćete postići suprotan efekat. Iako ćete pilingom ukloniti mrtve ćelije možete i oštetiti kožu. Umesto kupovnih pilinga napravite svoj kućni pomoću limunovog soka.

5. Koristite serume bogate antioksidansima - antioksidansi pomažu da se neutrališu slobodni radikali koji uništavaju kolagen. Potražite serume koji su bogati vitaminima E i C, resveratrolom...

6. Ne tuširajte se vrućom vodom - Iako je vrući tuš opuštajući, visoke temperature mogu da oštete vašu kožu i da uklone njena prirodna ulja. Takođe, nakon tuširanja se nemojte grubo brisati, već tapkajući peškirom.

10 sjajnih primena sode bikarbone: Pravo malo multipraktik čudo! (RECEPT)

foto: Shutterstock

7. Pazite šta jedete - to će se odraziti na vaše zdravlje, kao i kožu. Kako biste poboljšali izgled i osećaj vaše kože jedite više esencijalnih masnih kiselina. To će pomoći pri smanjenju upala koje stvaraju sitne linije, bore i obešenost. Među najboljim opcijama su bademi, tunjevina i losos.

8. Smanjite stres - on utiče na stvaranje bora i akni jer kad ste pod stresom poremete se razni hormoni koji uzrokuju izbijanje ili pogoršanje postojećeg stanja.

9. Smanjite unos soli - kao što želite da jedete uravnoteženo, želite i da izbegnete nezdrave opcije. Tu treba pripaziti ne samo koliko solite hranu, već i na so "skrivenu" u nekim proizvodima. Zbog soli vam koža i oči mogu izgledati otečeno.

10. Masaža lica - Ne samo da je dobar osećaj, već masaža lica usporava starenje lica. Pojačava se cirkulacija, a što više kiseonika dođe u kožu stvaraće se više kolagena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs