Kada osetite umor ili vas zaboli glava

Šta se dešava kada 60 sekundi masirate tačku između obrva: Čudotvorna kineska metoda!

Stručnjaci objašnjavaju da ovaj potez deluje jer se na taj način aktivira deo mozga koji pomaže u smanjivanju nervne napetosti
Lepi & Zdravi
20:50h Autor:
Šta se dešava kada 60 sekundi masirate tačku između obrva: Čudotvorna kineska metoda!
Foto: Shutterstock

Prema kineskoj medicini masiranje tačke između obrva može delovati vrlo blagotvorno na naše zdravlje, raspoloženje i radnu sposobnost. Naime, masažom ovog područja poboljšava se koncentracija, smanjuje napetost, tera glavobolja i opuštaju oči, naročito nakon što ste duže sedeli za kompjuterom. Praktičari kineske medicine takođe su uvereni da masiranje tačke između obrva pojačava intuiciju.

Kako pravilno da masirate tačku između obrva?

Lagano kažiprstom pritisnite između obrva i pomerajte prstom u vertikalnoj liniji otprilike 3 centimetra dužine. Radite tako 45 do 60 sekundi nakon čega ćete početi da osećate rezultate masaže, odnosno pritiskanja ove "magične" tačke.

Samo 45 sekundi je dovoljno: Masaža ove zone će vas preporoditi! (FOTO)

"Tačka se zove Yintang i nalazi se na poziciji koja u mnogim kulturama odgovara trećem oku. Ovo je i prema drevnoj qi gong filozofiji lokacija gornjeg Dantiena koji je jedan od tri Dantiena ili tri energetska centra tela. Uz sve navedene indikacije za koje tačka može da se koristi, iz mog iskustva se više puta pokazala efikasnom za smirivanje i uspavljivanje beba. U tom slučaju se masira nežno kažiprstom u smeru kazaljke na satu", ističe Petra Butinar, homeopata i vlasnica diplome Međunarodne škole akupunkture, akupresure i elektroakupunkture.

Stručnjaci objašnjavaju da ovaj potez deluje jer se na taj način aktivira deo mozga koji pomaže u smanjivanju nervne napetosti. Valja istaći i da deluje povoljno na izgled kože, naročito oko očiju i usta i pospešuje regeneraciju kože.

Dakle, sledeći put kada vas zaboli glava ili osetite umor u očima nakon dugog dana, znate šta treba da uradite.

I najupornija migrena nestaje za nekoliko minuta: Hitna pomoć od tri sastojka! (RECEPT, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs