Za ne daj bože

Majka otkrila genijalni trik: Kako da vam opekotine od sunca nestanu za pola sata! (FOTO)

Priznala je da je za ovaj trik čula od jednog lekara, ali nije verovala dok sama nije osetila na svojoj koži

Nega
18:36h Autor:
Majka otkrila genijalni trik: Kako da vam opekotine od sunca nestanu za pola sata! (FOTO)
Foto: Facebook / shindii.ruiizu

Sindi Alen-Stjuart (34) iz američke savezne države Teksas otkrila je kako brzo da ublažite opekotine koje je zadobila nakon izlaganja suncu. Na Fejsbuku je podelila fotografiju pre i nakon "tretmana". Na fotografiji pre vidi se crvenilo na koži, dok se na fotografiji posle ono potpuno povuklo. Rešenje je, naime, u peni za brijanje s mentolom.

"Mora da bude pena i u sebi treba da ima mentol. Nanesite je na mesto sa opekotinama i ostavite na koži. Osetićete kako izvlači toplotu iz kože. Nakon 30 minuta pena će izgledati kao da se otopila i biće osušena. Na delu gde imate opekotine osećaćete hladnoću, a to je dobar znak", prepričava svoje iskustvo ova 34-godišnjakinja i savetuje:

"Nakon toga isperite je mlakom ili hladnom vodom pod tušem", dodaje. Tretman je, kaže, potrebno ponoviti sledećeg dana ako opekotina nije nestala.

Najbolji lek za opekotine od sunca: Deluje brže od jogurta, koža se neće ljuštiti!

Sindi priznaje da je za ovaj trik čula od jednog lekara, ali nije verovala dok sama nije osetila na svojoj koži. Ipak, svima preporučuje nanošenje kreme za sunčanje pre izlaganja sunčevim zracima kako do opekotina ne bi ni došlo. Da pena za brijanje zaista pomaže, potvrdila je i dermatolog doktorka Džesika Krant, piše Huffington Post.

"Pena za brijanje u mnogo slučajeva sadrži mentol i druge hemikalije koje prirodno hlade i stvaraju dobar osećaj na koži. Mentol uklanja toplotu iz opekotina jer brzo isparava, pa je oporavak mnogo brži", kaže dr Krant.

Kokosovo ulje za mlečni ten: Kako da se mažete da brže pocrnite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs