Zadržite seksi izgled

Kako da vaš preplanuli ten duže traje

Nakon povratka sa odmora, mnogima će nedostajati izgled osunčane kože, koji je atraktivan i daje nam dodatno samopouzdanje. Zato se potrudite da vaša koža ne izbledi nakon samo nekoliko dana
Nega
19:12h
Kako da vaš preplanuli ten duže traje
Foto: Shutterstock

Svi mi, manje ili više, volimo preplanuli ten u nijansama meda sa kojim se vratimo sa godišnjeg odmora, pažljivog sunčanja i truda da ga postignemo. Na žalost, on traje jako kratko i već nedelju dana nakon odmora čini nam se da je sav trud bio uzalud. Ukoliko želite da vaš preplanuli ten traje što duže obratite pažnju na nekoliko trikova i saveta kako da postignete i održavate zavodljiv ten i dugo nakon letovanja.

1. Piling kože

Da bi vaš preplanuli ten trajao što duže jako je važno da kožu pripremite pre samog odmora sa jednim dobrim pilingom. Na taj način ćete ukloniti odumrle ćelije i očistiti vašu kožu, ona će biti sveža, pa će boja koju dobijete trajati duže. Ne zaboravite da kada dobijete taj dugo željeni ten, ne radite piling dok želite da ga zadržate.

2. Hidratacija

Sledeća tajna predivnog osunčanog tena koji traje je hidratacija. Ona podrazumeva da pijete što više tečnosti da biste hidrirali kožu iznutra, ali i da koristite losione za telo da biste zadržali preplanuo ten i sprečili isušivanje kože. Odlučite se za losion ili ulja za telo. Možete odabrati bebi ili prirodna ulja poput maslinovog ili specijalna ulja i losione za posle sunčanja.

3. Izbegavajte preterano izlaganje suncu

Svi već znamo da je preterano izlaganje suncu koje vodi do opekotina loše za naše zdravlje i kožu, ali isto tako se treba setiti da koža koja prebrzo potamni, brže će izbledeti ili se oljuštiti. Zato se sunčajte pametno, uz odgovarajuću zaštitu i izbegavajte termine kada je sunce najjače.

4. Koristite sredstva za održavanje preplanulosti

Pored losiona za telo i ulja koji hidriraju vašu kožu, postoje i proizvodi koji su namenjeni da produže vek trajanja vašeg preplanulog tena. Ovakvi proizvodi najčešće sadrže malu količinu sredstva za samopotamnjivanje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs