Obavezna nega lica i tela

Piling: Da koža blista

Bez obzira da li koristite kupovni ili ga pravite od sastojaka iz kuhinje, piling je najjednostavniji način da vaša koža ponovo počne da diše
Nega
15:56h
Piling: Da koža blista
Foto: Shutterstock

Uz svakodnevnu negu kože, dva puta nedeljno potrebno je da napravite piling koji će uz laganu masažu dati sjajne rezultate. Koža će vam biti baršunasta, meka i dobiće novi sjaj. Za bolji učinak pilinga, koristite peškir ili rukavicu za piling koji će svojom teksturom ujedno i masirati kožu.

Pratite sledeće korake kako bi piling bio što efikasniji, a koža blistavija:

1. Pre pilinga na kožu nanesite ulje. 2. Suvim peškirom potom lagano masirajte telo od stopala prema gore. 3. Nakon toga uđite pod tuš i na telo nanesite piling, najbolje neki prirodni od šećera i meda ili soli. 5. Kružnim pokretima masirajte telo i podstaknite cirkulaciju, a piling će ujedno odstraniti i odumrle ćelije. Posebnu pažnju obratite na stopala, laktove i kolena. 4. Potom toplom vodom i nežnim gelom isperite piling s kože. 5. Telo nahranite kremom koju je najbolje naneti na vlažnu kožu.

Prema pisanju časopisa Alur (Allure), najbolje vreme za piling tela je ujutru. Naša koža se regeneriše preko noći pa je odumrle ćelije najbolje odstraniti tada. Idealno je piling raditi dva puta nedeljno, a utrljavajte ga kružnim pokretima 30 sekundi i nakon toga isperite mlakom vodom. Ako želite da uštedite vreme možete ga pomešati s gelom za tuširanje. Ne zaboravite na usne Ispucale usne jednostavno nisu seksi. Ovaj najpoželjniji deo ženskog lica trebalo bi da je mekan. Izaberite nežan proizvod za blagi piling usana ili lica i nežno s njih uklonite odumrle ćelije. Omekšajte laktove Kada laktovi postanu grubi možete da ih omekšate i učinite lepšim jednostavnim trikom. Isecite prste na čarapama. Na laktove stavite maslinovo ulje ili masni losion. Preko njih navucite čarape i ostavite da tako deluje preko noći. Ujutro će vam koža biti znatno mekša i još kad napravite piling sigurno ćete biti zadovoljni rezultatom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs