Uz redovnu higijenu

Brza rešenja za prijatan miris tamo dole

Određena hrana na specifičan način pogađa vaše telo, menjajući balans šećera, bakterija i hemijskih komponenti u vašem organizmu
Nega
17:02h
Brza rešenja za prijatan miris tamo dole
Foto: Thinkstock

Način ishrane može direktno da utiče na to kakvog će mirisa biti vaša vagina. Određena hrana na specifičan način pogađa vaše telo, menjajući balans šećera, bakterija i hemijskih komponenti u vašem organizmu. Baš kao što kada jedete beli luk u većim količinama danima mirišete na isti, tako i pojedine namirnice mogu proizvesti lepši miris vašeg intimnog dela, odnosno sokova koji se luče tokom seksa. Takođe, neugodan miris mogu da izazovu alkohol, cigarete i previše začinjena hrana.

1. Tajna je u ishraniNajpre, izbegavajte da unosite puno šećera, jer njegov visok nivo u krvi može da dovede do kvasac infekcije (koju prati svrab i beli sekret), a time i lošeg mirisa vagine. Takođe, jedite ananas, limun i pomorandžu. I pored nedostatka naučnih dokaza, ženska iskustva pokazuju da ovo voće podstiče prijatan i miris i ukus polnog organa. Osim toga, jogurt se smatra odličnim za očuvanje zdravlja vagine, jer sadrži bakteriju koja se prirodno javlja u našem organizmu i odgovorna je za očuvanje zdravlja intimnog dela. Čaj od nane se, takođe, preporučuje.

2. Uredno održavanjeDuže dlačice u predelu intimne zone nužno ne izazivaju neugodan miris, ali mogu biti pogodne za skupljanje bakterija ukoliko ne vodite dovoljno računa o čistoći. Ukoliko želite da izbegnete i najmanju verovatnoću za ovo, možete da otklonite dlačice brijačem ili da ih jednostavno skratite. Održavanje kratkih stidnih dlačica je možda i bolje rešenje jer brijanje može uzrokovati iritaciju kože.

3. Vlažne maramiceU posebnim situacijama, dobro dođu i vlažne maramice. Međutim, njima čistite samo spoljašnost intimnog dela, a svakako neka vaš izbor budu maramice bez mirisa ili bebi maramice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs