SAZNAJTE VIŠE

NEKOLIKO TAJNI MILE JOVOVIĆ KOJE JOJ POMAŽU DA IZGLEDA KAO I PRE 20 GODINA: Jedna stvar je KLJUČNA

Mila Jovović je jedna od onih žena koja izgleda kao da ne stari.

Nega
15:54h Autor:
NEKOLIKO TAJNI MILE JOVOVIĆ KOJE JOJ POMAŽU DA IZGLEDA KAO I PRE 20 GODINA: Jedna stvar je KLJUČNA
Mila Jovović, Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Glumica srpskog porekla,Mila Jovović (47) već godinama oduševljava svoju armiju fanova svojim izgledom, a njeno lice kao i telo ne odaju njene godine, pa je tako odlučila da sa svojim pratiocima podeli nekoliko saveta o njenoj rutini i stvarima koje radi i kako održava svoju vitalnost.

“Moja karijera glumice i modela trajala je bukvalno 33 godine, zbog čega mi je nega kože glavni prioritet”, priznala je zvezda.

S vremena na vreme svojim pratiteljima govori o tome kako uspeva da ostane u formi, objavljuje fotografije iz dugih šetnji i objašnjava zašto nikad ne spava na stomaku.

Glumica pokušava da ne jede prženu hranu

Mila često kuva i izbegava “prerađenu hranu”. Priznaje da voli burgere i pomfrit, ali se ograničava na to da ih jede ne više od jednom mesečno. Prema njoj, svako ulje zagrejano iznad određenog nivoa postaje otrovno i izaziva upale u organizmu.

“To uzrokuje da se vaše zdrave ćelije pretvore u "zombi ćelije" (a ja znam mnogo o zombijima). Ove bolesne zombi ćelije se bukvalno zakače za zdrave ćelije i takođe ih pretvaraju u zombi ćelije. I lančana reakcija se nastavlja, što više duboko pržene hrane jedete,” kaže Mila.

Pije puno vode i pravi smutije

Zvezda smatra da je važno piti puno tečnosti i imati dobar unos vitamina kako bi ostala lepa, vitka i zdrava. “Ništa bolje od svog tog zelenog lisnatog povrća i voća pomešanog kako bi vašem tenu (i vašem mozgu i telu) dali podsticaj za kojim žudi”, napisala je Mila jednom na svojoj Instagram stranici.

Glumica čak sa svojim pratiteljima deli recepte za zdrav doručak. Na primer, za jedan od njenih omiljenih smutija možete kombinovati tri vrste bobičastog voća, spanać, kelj i nemasni grčki jogurt. I za vrhunac dodajte šoljicu ovsenih pahuljica i dve kašičice agave kako bi napitak bio sladak ako tako preferirate.

Odmor

Prema glumici, dobar san je ono što joj pomaže da se nosi sa svojim užurbanim rasporedom. Uostalom, ima troje dece. Mila je takođe stalno zauzeta snimanjem filmova, neprestano radi na novim projektima i pojavljuje se na crvenom tepihu na raznim događanjima.

Suprug joj je često pomagao da se dovoljno naspava u teškim danima nakon porođaja. Mila mu se jednom prilikom zahvalila na tome na svom Instagramu, i izrazila zahvalnost što nije uskraćena za preko potreban san.

Nosi vrlo udobnu odeću i sunčane naočare

Kada putuje, glumica često oblači nešto jednostavno, poput trenerke i majice kratkih rukava. Na taj način se može maksimalno opustiti tokom leta i ne brine mnogo o tome ako je paparaci uslikaju ležerno odevenu.

Takođe, Mila neguje svoju kožu i ne šminka se pre ulaska u avion. Jedino što radi je nanošenje posebne maske oko očiju. Nakon sletanja jednostavno stavlja sunčane naočare, prikrivajući činjenicu da nije našminkana. A ako zvezda nema vremena za spavanje nakon leta, brzo se pomdlađuje uz pomoć tople kupke i hidratantnih maski.

Glumica se u svakodnevnom životu retko šminka

Mila kaže da izgleda najbolje kada nema šminku na licu. Kaže da je oduvek sledila stil Evropskih žena ne vole da se šminkaju i misle da što manje šminke imaj - to bolje.

Glumica izgleda sjajno bez šminke zahvaljujući svojoj zdravoj koži i modernoj frizuri. Svojoj kosi oduvek je posvećivala posebnu pažnju, a posete stilisti planira mesecima unapred. Mila se voli da menja frizure jer joj to daje priliku da vidi sebe u novom svetlu.

Često koristi kozmetičke serume i ulja

Glumica kaže da joj najbolje odgovaraju serumi s vitaminima B, C i E. Napominje da su sve to snažni antioksidansi koji štite kožu od nečistoća. Također preporučuje korišćenje peptidnih seruma. “Oni su kao građevinski blokovi, popravljaju i jačaju kožu.

Zvezda često koristi ulja umesto hidratantne kreme. Koža ih apsorbuje i pomaže da zadrži sve prethodno nanesene serume. Glumica koristi ulje koje najuspešnije suzbija crvenilo na njenoj koži.

Mila upozorava na preteranu upotrebu sredstava za čišćenje

Mila je godinama koristila luksuzni penasti proizvod, što je rezultiralo sitnim izbočinama na njenoj koži. Zvezda ih se uzalud pokušavala rešiti, a jedan joj je lekar čak savetovao da počne da uzima antibiotike.

Na kraju se pokazalo da je to bila prirodna reakcija na često korišćenje sredstva za čišćenje lica koje je razbijalo lipidni sloj njene kože. “Moja koža je preterano proizvodila sebum jer sam se previše čistila”, otkrila je Mila. Zatim je počela da koristi ulje šipka, koje ne začepljuje pore, i pH uravnotežen tonik kao deo svoje jutarnje rutine.

Glumica veruje da koži treba “vežbanje”

Koristi posebne masažere koji vežbaju mišiće lica, zatežu i toniraju kožu. Mila priznaje da zahvaljujući ovim uređajima danas izgleda bolje nego pre 10 godina. Ne zaboravlja ni na profesionalne tretmane lica, ali ponekad jednostavno nema vremena za posetu salonu.

Prema rečima lepe glumice, još jedna bitna stvar je infracrvena maska. Ona podstiče proizvodnju kolagena, podmlađuje kožu i pomaže Mili u borbi protiv crvenila lica.

Mila nikada ne spava na stomaku

Pre 30. godine glumica je još uvek spavala u bilo kom položaju. Ali kasnije je shvatila da joj lice nije uvek izgledalo tako dobro nakon noći spavanja na stomaku.

Mila je morala bukvalno da se navikava da iskoreni tu naviku.

“Ne želim da svi moji neverovatni proizvodi završe na mom jastuku i da se probudim izgušvana". Kada spavate na stomaku, ujutro izgledate kao rastopljena sveća jer vam se sva tečnost slije u lice”, objasnila je.

Voli da ide u duge šetnje

Mili nije izazov da pređe 14. 000 koraka tokom dana, a zatim da prevdeče odvede svoje dete u sportski klub, skupljajući još nekoliko dodatnih koraka koje će dodati svom dnevnom ukupnom broju. Često odlazi u šetnju u prirodu, a zatim svojim pratiocima govori o svojim uspesima.

Glumica je i tokom trudnoće nastavila da hoda 5-6 kilometara dnevno i rekla je da su joj upravo te šetnje pomogle da ostane u formi.

Redovno se bavi sportom

Glumica veruje da su redovne vežbe takođe deo njene rutine nege kože jer tako podstile zdravu cirkulaciju krvi."Borilačkim veštinama bavim se više od 10 godina, a čak sam i svoju najstariju ćerku uvela u boks."

Mila takođe uživa u skakanju na trampolini i ponekad uživo prenosi svoje treninge kako bi podelila energiju i pozitivan stav sa svojim fanovima.

Ipak, ponekad dopusti sebi da se opusti

Mila ne vidi ništa loše u tome da se s vremena na vreme počasti. Jednom je na svojoj stranici objavila fotografiju peciva i priznala: “Moj izbor zdravog načina života u trudnoći morao je da bude bačen kroz prozor zbog ovog sendviča sa sladoledom od vrućih glaziranih krofni!”

Pogledajte još fotografija Mile Jovović u našoj galeriji:

1 / 27 Foto: Dede / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs