ZAŠTO SLAVNE ŽENE OSTAJU BEZ KOSE: Viđate ih s bujnim frizurama, a zapravo nose perike koje skrivaju tužnu realnost

Brojne slavne žene gube kosu, što pokušavaju da sakriju perikama i nadogradnjama, a evo šta uzrokuje njihove probleme.

Nega
Autor:
ZAŠTO SLAVNE ŽENE OSTAJU BEZ KOSE: Viđate ih s bujnim frizurama, a zapravo nose perike koje skrivaju tužnu realnost
Koje slavne žene gube kosu?, Foto: Profimedia

Dobar deo slavnih dana je u nekom trenutku svog života imao problema sa nekim tipom opadanja kose. Pečate na glavi krile su perikama i nadogradnjama, a dok su neke uspele da oporave svoj skalp, ima i onih koji su osuđeni na to da do kraja života nose perike.

Dugogodišnjim posvetljivanjem, teškim ekstenzijama i svakodnevnim ispravljanjem, protetikom za snimanja i slično, uništile su kose do te mere da im opada u pramenovima, a fotografije u časopisima i reklamama uglavnom su samo dobra "šarena laža".

Otkrivamo koje to sve dame imaju problem sa opadanjem kose.

Naomi Kembel

Naomi Kembel je jedna od vodećih na listi kada je reč o problemima sa opadanjem kose. Čuvena "crna mamba" jedna je od najlepših žena, no zbog dugogišnjeg nošenja ekstenzija i agresivnih tretmana za ispravljanje kose, u jednom trenutku ona je počela da se tanji, a potom i da opada, i to u pramenovima.

Naomi je imala problem sa transakcijskom alopecijom, zbog čega je nije moguće videti bez perike.

U intervjuu za Evening Standard rekla je da danas pokušava da više brine o svojoj prirodnoj kosi, ali i da je nije sram što nosi perike jer tvrdi da ih nose baš svi, a ona radi ono što želi ili joj to nalaže posao.

Tajra Benks

Sličan problem ima i njena kolegica Tajra Benks koja se zbog posla podvrgla istim tretmanima. Ona je pre nekoliko godina otkrila da nosi perike i ekstenzije. Nakon brojnih spekulacija da joj je otpala kosa, na Instagramu je pokazala kako zapravo izgleda, a na slici se moglo videti kako joj nedostaje poprilično velika količina kose s čela.

Slavna manekenka izgubila je kosu u prednjem delu glave
Slavna manekenka izgubila je kosu u prednjem delu glave foto: Printscreen/instagram

Kristina Agilera

Slavna pevačica Kristina Agilera imala je problem zbog posvetljivanja kose, koju je pored toga i ravnala. Takođe, u jednom trenutku tokom svoje karijere često je nosila loše ekstenzije zbog čega joj je kosa opadala u pramenovima.

Britni Spirs

I njena ljuta suparnica Britni Spirs u jednom trenutku imala je problem sa opadanjem kose nakon što ju je obrijala do glave. Nadogradnjom je uništila koren, zbog čega je bilo potrebno vreme da joj se skalp oporavi.

Britni Spirs imala je problema sa opadanjem kose
Britni Spirs imala je problema sa opadanjem kose foto: Fame Pictures / Backgrid USA / Profimedia

Dženifer Aniston

Verovali ili ne, ali čak i žena koja je poznata po raskošnoj kosi punoj volumena, u jednom trenutku je imala ogroman problem sa opadanjem kose nakon što joj je frizerka toliko oštetila vlas. Drastično je skratila dužinu, i nikad više nije išla na brazilsko ispravljanje.

Dženifer Aniston
foto: Printscreen/instagram/jenniferaniston

Kristin Dejvis

Još jedna žena koja je sinonim za raskošnu frizuru. Međutim, zvezda serije "Sex and the city" priznala je da je sve delo veštih frizera i ekstenzija. Pravo stanje njenog skalpa videlo se 2016. kada je učestovala u misiji Unicefa, a pečati na skalpu bili su vidljiviji jer joj je kosa bila vezana.

Džejda Pinket Smit

Lepa glumica jedna je od onih koja je kosu izgubila zbog alopecije. Dugo je nosila turbane i perike da bi se pre par godina odlučila da više ne skriva glavu.

Džejda se dugo borila sa alopecijom
Džejda se dugo borila sa alopecijom foto: Profimedia

Kim Kardašijan

I Kim Kardašijan je osetila na svojoj kosi posledice čestog blajhanja i ekstenzija. Nažalost, koliko joj je koren oslabljen, a kosa tanka postalo je vidljivo nedavno kada se snimala bez nadogradnje. I pre toga je uslikana više puta sa ćelavim delovima glave.

Kim je uništila kosu blajhanjem
Kim je uništila kosu blajhanjem foto: Profimedia

Kajli Džener

Nažalost, i Kajli je krenula stopama svoje sestre Kim, te ne samo da je jedno vreme preterano menjala boje kose, već ju je oslabila i teškim ekstenzijama, zbog kojih je njen koren oslabljen.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs