SAZNAJTE OD STRUČNJAKA

HRANA JE VAŠ NAJVEĆI NEPRIJATELJ I TIHI UBICA: Neurolog objasnio šta POST zapravo čini vašem mozgu!(VIDEO)

U različitim kulturama postoje običaji posta, ali šta zapravo on radi našem telu, a posebno mozgu, objasnio je neurolog Mark Metson.

Medicina
Autor:
Foto: Shutterstock

Mark Metson je načelnik Laboratorija za neurologiju na Nacionalnom institutu za starenje u SAD-u.

On je takođe profesor neurologije na prestižnom univerzitetu Džon Hopkins, a jedan od najistaknutijih istraživača na području ćelijskih i molekularnih mehanizama neurodegenerativnih bolesti, poput Parkinsonove bolesti i Alchajmerove bolesti.

Mark i njegov tim su objavili nekoliko radova na kojima se raspravlja koliko post dva puta nedeljno znatno može smanjiti rizik od razvoja kako Parkinsonove i Alzheimerove bolesti.

Kada pogledamo istraživanja o restrikciji kalorija, mnoga od njih pokazuju produženi životni vek, kao i povećanu sposobnost za borbu protiv hroničnih bolesti.

To je zanimljivo, jer se post i ograničenje kalorija pokazalo da podstiče rast novih matičnih ćelija, popravlja DNK, produžuje životni vek i odgađa bolesti starosti i mnogo više, te je čak i pokazalo da je ekstremno delotvoran kao tretman protiv raka u saradnji sa lekovima za hemoterapiju.

Nažalost, nikada nećete videti kliničko ispitivanje provedeno bez testiranja uz pomoć farmaceutskih lekova. To je zato što se ne može zaraditi od postu, ili iz biljke koja se ne može patentirati.

U nastavku je prezentovan govor Marka Metsona, koji sa puno više detalja objašnjava ovu teoriju i istraživanje:

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...