Veliko NE

10 TRENDI KOMADA KOJE NIKAD NE TREBA OBUĆI NA POSAO: Degutantno! (FOTO)

Ok su za izlaske, ali nikako za posao

Moda
Autor:
10 TRENDI KOMADA KOJE NIKAD NE TREBA OBUĆI NA POSAO: Degutantno! (FOTO)
Foto: Shuterstock

Odlazak na posao usred leta ne motiviše nas previše da više od dva minuta provedemo ispred ormara razmišljajući o tome što ćemo obući. Samo neka je udobno i lagano, jedina je misao vodilja.

Ali, neki komadi ipak nisu za kancelariju, osim ako ne radite u modnom biznisu ili imate tu sreću da je u vašoj kompaniji dopušten prilično ležeran pristup oblačenju, a evo šta bi svakako trebalo da izbegavate.

Siva majica

Ako se pitate zašto baš siva majica, očito je da je nikad niste nosili po vrućini. Nema goreg izbora za sparne, letnje dane od sive majice jer se na njoj vidi svaka kapljica znoja. Umesto nje, birajte sigurne opcije - crnu ili belu!

Pocepani teksas šorc

Ovaj savršen komad za letnje dane stvoren je za odlazak na plažu i ležerne šetnje, ali ne i za posao.

Krop top

Hit su sezone, a dolaze u raznim varijantama, ali problem je što nijedna nije adekvatna za posao. Trbušnjake je u redu pokazivati u večernjem izlasku ili šetnji gradom na plus 40, ali nikako ne i u kancelariji.

Moda, Krop top, šešir
foto: Shutterstock

Veštački materijali

Osim što su ekološki neodrživi, još se u njima i užasno znojimo zbog čega ih treba zaobilaziti u širokom luku. Ako ne znate pod rukom da "osetite" materijal, čitajte pažljivo etikete na odeći i birajte prirodne materijale: pamuk, lan i svilu.

Biciklističke

Ovom diskutabilnom komadu mesto je u teretani i unutar četiri zida, treće opcije jednostavno nema…

Štikle

Štikle po vrućini? Hvala, ne! Samo zamislite kombinaciju "teških" nogu sa stopalima natečenim od vrućine, znoj, žuljeve i sad zamislite kako to tek izgleda nakon radnog dana. Ravne sandale ili cipele najbolja su opcija.

Moda, Stil, Pariz, Odelo, Sandale, Torba, Beretka, Kapa, Jesen, Proleće, Jesenja moda, Prolećna moda
foto: Profimedia

Bižuterija

Efektni komadi nakita lako podignu i najobičniju kombinaciju, ali bi bilo dobro da izbegavate bižuteriju jer u kombinaciji s vrućinom i znojem znaju da ostave ružne crne mrlje po telu.

Haljine za plažu

Prozračne haljine za plažu, s tankim špageti bretelama ili upadljivim printom puno će biti efektnije, a da ne govorimo primerenije, na plaži ili u večernjem izlasku nego u radnom prostoru.

Anatomske papuče

Iako su birkenstock sandale već nekoliko sezona najudobnija letnja obuća koju smo ikad nosili, ipak nisu primerena obuća za radni prostor.

Japanke

I dok birkenstock, pogotovo model s dva kaiša, još može možda i da prođe, japanke zaista nisu obuća za posao, koji god obavljali. Njima je mesto na plaži i neka tamo i ostanu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs