korona virus

Žena (49) obolela od raka pobedila koronu: Bila je u životnoj opasnosti, a sada se vratila i poslu! (FOTO)

Premlada sam da umrem, rekla je Hilari

Medicina
09:43h Autor:
Žena (49) obolela od raka pobedila koronu: Bila je u životnoj opasnosti, a sada se vratila i poslu! (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram/the_cyclub

Hilari Bentvud (49) fitnes instruktorka iz Velike Britanije koja ima tumor grlića materice sa metastazom, nedavno je prošla pakao korona virusa, misleći da su simptomi koje ima posledica hemioterapije.

Hilari je u početku simptome virusa pripisivala iscrpljenosti od teških terapija. Međutim, onda je shvatila da uporan kašalj i otežano disanje u kombinaciji sa veoma visokom temperaturom mogu biti simptomi nečeg drugog.

Tako je u martu završila u bolnici gde su joj rekli da da ima ili neutropeničku sepsu ili korona virus.

S obzirom na to da je od početka epidemije na hemoterapiji, znala je da COVID-19 po nju može biti poguban, ali je mislila da je 'prebolesna da bi i to dobila'.

Radikalno čišćenje disajnog sistema: Ovako se jačaju pluća i povećava njihov kapacitet!

Tako se tri nedelje od početka hemoterapije vratila na posao, koji vodi s najboljom prijateljicom i poslovnom partnerkom Šeron Džef (47).

"Premlada sam da umrem. Još puno toga moram da postignem i to me drži, dovraga i četvrta faza raka, imam previše posla'.

Hilari je rak grlića materice dijagnostifikovan prošle godine, a odmah nakon dijagnoze u decembru operacijom su joj uklonjeni tumor i jajnici.

"Kad tokom hemoterapije dobijete temperaturu iznad 37,5 Celzijusa morate da se javite lekaru ili odete na Hitnu jer je imunitet ugrožen i drastično opada nivo belih krvnih zrnaca", kaže ona za Daily Mail.

Nakon tri dana provedenih u bolnici rekli su joj da se test na korona virus pozitivan.

Nekontrolisano je kašljala i jako plitko disala, a zdravstveni radnik s kojim je zbog tumora stalno bila u kontaktu odlučio je da joj ne kaže koliko su velike šanse da u tom stanju i umre.

Na tome mu je, tvrdi, iskreno zahvalna, jer joj je zbog dijagnoze tumora 'ključno da ostane smirena'.

"Tek mi je pre par dana rekao da sam bila u životnoj opasnosti, kad je bio siguran da ću se izvući. Tek mi je onda rekao koliko su loše prognoze i statistike s pacijentima na hemoterapiji koji dobiju i korona virus.

Nakon izlaska iz bolnice Hilari je najpre bila u samoizolaciji, ali stalno se čula sa prijateljicom i koleginicom Šeron.

Njih dve su kao i mnogi drugi morale da zatvore svoj studio zbog epidemije, no brzo su se prilagodile radu na daljinu pa su za svoje članove pokrenule i 'On Demand' vežbanje kod kuće.

Kad sam saznala da Hilari ima rak, činilo mi se da ni ja to neću preživeti. Tad sam već pomagala bolesnoj mami i svekrvi koje obe imaju tumor i jednostavno mi je bilo previše loših vesti. Ona je uvek bila moja stena, a sad je trebalo da ja postanem njena", kaže Šeron koja je uz sve teškoće nastavljala da vodi posao.

"Sreća što je zajednica u ovom delu Londona tako bliska i što smo poput porodice pa su se klijenti brzo prilagodili novom modelu rada", ispričala je ona.

Medicinska sestra iz Britanije upozorava na najraniji znak virusa: Pre kašlja i temperature pojavljuje se ovaj simptom!

Posao je zaživeo i njih dve su uspele sve klijente da zadrže uprkos svemu što ih je snašlo.

Hilari kaže da od početka dijagnoze tumora ima veliku podršku porodice i prijatelja, ali i cele zajednice koja joj je bila oslonac.

"Dijagnoza raka bila je ogroman šok, ali prijatelji i članovi iz studija nastavili su da mi pružaju ljubav i podršku i zbog toga 'guram' dalje. Neverovatna je i sama pomisao na njihovu bezgraničnu podršku u proteklih nekoliko meseci. Znam da bez njih i bez Šeron ne bih sve ovo preživela", zaključila je.

Naučnici otkrili: Evo kako količina korona virusa koja se dobije u startu određuje tok bolesti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs