OVAKO JE SVE POČELO

Medicinska sestra iz Britanije upozorava na najraniji znak virusa: Pre kašlja i temperature pojavljuje se ovaj simptom!

Medicinska sestra detaljno opisuje prve simptome koje je imala. U njenom slučaju to je izgledalo ovako...

Lifestyle
18:48h Autor:
Medicinska sestra iz Britanije upozorava na najraniji znak virusa: Pre kašlja i temperature pojavljuje se ovaj simptom!
Foto: Profimedia

Lisa je medicinska sestra iz Velike Britanije koja se uspešno izborila sa korona virusom. Ona je prošla sa blažim oblikom ovog virusa i kaže da je imala temperaturi i suvi kašalj koji je trajao gotovo dve nedelje. Ni simptomi kao što je mučnina i malaksalost je nisu zaibišli, piše list Express.

Međutim nekoliko dana pre ovih, svima dobro poznatih simptoma, javio se bol u zglobovima i mišićima. "U prvi mah sam pomislila da se radi o umoru i da je taj bol posledica previše rada i dugog stajanja".

Lekri i mnoga istraživanja su pokazla da se upravo bol u ovom delu tela javlja pre nego što virus napadne svom snagom organizam.

"Bili smo na jednom predavanju i po povratku kući sam osetila manje bolove u zglobovima. To je bilo u petak. Sledećeg dana bolovi su postali jači, imala sam osećaj kao da me neko ubada iglom u mišiće i tada sam posumnjala na običan grip. U nedelju kada je stanje postalo lošije i kada sam počela da osećam i vrtoglavicu, otišla sam na pregled i rezultat na korona virus je bio pozitivan".

"Ukoliko osetite bolove u zglobovima i mišićima, a da za njih ne postoji opravdani razlog, najbolje bi bilo da se izolujete od ostalih ukućana kako ih ne biste ugrozili", kaže ona.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs