božićna želja

5 GODINA PROLAZI KROZ PAKAO, LEKARI SU JOJ DAVALI 8 % ŠANSI DA ĆE DOČEKATI OVAJ BOŽIĆ. Emotivna ispovest žene! (FOTO)

Moja božićna želja je da mi se zdravlje poboljša, a moje čudo da više nemam rak, ovako počinje svoju ispovest žena koja se pet godina bori sa opakom bolešću

Lepi & Zdravi
Autor:
5 GODINA PROLAZI KROZ PAKAO, LEKARI SU JOJ DAVALI 8 % ŠANSI DA ĆE DOČEKATI OVAJ BOŽIĆ. Emotivna ispovest žene! (FOTO)
Foto: PrintscreenInstagram/bowelbabe

Debori Džejms, voditeljki i majci dvoje dece iz Velike Britanije dijagnostifikovan je zloćudni rak creva 2016. godine. Lekari su joj tada rekli da su još šanse da živi još pet ili malo više godina samo osam odsto.

Tih pet godina pada sledeće nedelje. Uspela je uprkos svim izgledima.

- Oplakivala sam sve događaje za koje sam mislila da ću ih propustiti; kao moj 40. rođendan, odlazak dece u srednju školu, proslava još jednog Božića, novi ukrasi na jelci. A, sad me evo tu, proslavila sam svoj 40. rođendan, ispratila sam decu u novu školu i spremna sam da proslavim još jedan Božić s rakom - ispričala je Debora koja obožava božićne ukrase.

- Opsednuta sam njima i svake godine biram nove i svaki ima svoju priču. Duboko u sebi, pravi razlog zašto su oni tako posebni za mene jeste čarolija koju želim da ostavim iza sebe. Ako ja ne stignem do sledećeg Božića, moja kolekcija ukrasa hoće. Zamišljam svoju decu kako ih zajedno raspakuju i smeju se kako je njihova mama bila prezadovoljna i koliko je volela Božić. Za taj prvi Božić bez mene, nadam se da će im svetlucavi nered izmamiti osmeh na lica - rekla je Debora i dodala kako svo suprugu ne može dovoljno da zahvali.

- Previše je puta morao da glumi tatu, mamu, negovatelja. On me vuče kroz najmračnija vremena - priznala je.

Najbolji savet koji je dobila je da ide korak po korak.

- Pre samo šest meseci ideja o Božiću i mojoj petogodišnjoj godišnjici činila se nedostižnom. Lekovi koji su me održavali u životu prestali su da deluju. Imala sam hitnu operaciju žučne kesce, zatim je usledio prvi napad sepse, nakon čega i hemoterapija - otkrila je i dodala da je pre šest nedelja ponovo završila u bolnici nakon što se probudila s osećajem umora.

- Bila sam toliko slaba. Suprug je morao da me nosi do auta i u bolnicu Testovi su kasnije pokazali da se borim protiv tri vrste bakterija u krvotoku. Infektivni kolitis je izazvao sepsu. Želudac mi je porastao do te mere da sam izgledala kao u devetom mesecu trudnoće - rekla je.

Trenutno se još oporavlja i priznaje da ima dana kada više ne može i želi da odustane.

-Što duže živite s neizlečivim rakom, iscrpljujete se više. Dajem sve od sebe da živim život punim plućima, ali ova bolest ima način da život pretvori u haos bez upozorenja - kaže i dodaje da se još nije vratila na hemoterapiju jer je njeno telo previše slabo da bi to moglo podneti.

- Iako mi postaje sve teže, opet zasučem rukave i spremna sam da podnesem sve što mi 2022. donosi. Sve što želim od Deda Mraza ove godine je da vidim još jedan Božić nakon ovoga. Moja božićna želja je da mi se zdravlje poboljša, a moje čudo bi bilo da više nemam rak. Možda je ovo samo jedan od mnogih Božića koji stoje ispred mene. To bi stvarno bilo moje božićno čudo - rekla je za kraj Debora, a prenosi The Sun.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs