lekovita biljka

Ovu biljku smatrate korovom, a ima lekovite moći: Štiti od bolesti i usporava starenje!

U nastavku pročitajte koje sve zdravstvene koristi ima ova samonikla biljka

Medicina
Autor:
Foto: Profimedia

Tušt je biljka koja raste svuda oko nas- u baštama, uz reke, potoke,  i uz ulicu. Većina ljudi je čupa jer narušava izgled betonskih površina, ne znajući koliko zapravo obaj korov leči.
 

Seje se na sunčanu mestu, a voli peskovitu, dobro dreniranu zemlju. Otpona je na visoke i niske temperature kao i sušu, a uspeva i na vrlo lošem zemljištu. Veoma brzo raste i već nakon tri do četiri nedelje može da se bere.

 

Ova biljka sadrži omega 3 masne kiseline, spojeve koji se uglavnom nalaze u ribljim uljima. Stoga,  jača kardiovaskularni i imuno sistem.

 

Prirodni lek koji raste u vašem dvorištu: Kopriva, tušt i maslačak!

foto: Profimedia

Puna je antioksidanasa koji štite od nastanka raka i štetnog delovanje slobodnih radikala. Ima protivupalna svojstva, pomaže u regulisanju nivoa holesterola u krvi, poboljšava cirkulaciju i sprečava stvaranje ugrušaka krvi u arterijama. Osim toga, usporava starenje i pomaže za lečenje grčeva u mišićima, opušta ih.

 

Sluzi ove biljke smiruju infekcije i upale u crevima, te infekcije mokraćnog trakta. Efikasna je protiv gorušice, gastritisa, ali i zatvora. Ekstrakt sušenih listova i stabljika deluje protivupalno i kao prirodan lek protiv bolova.

 

Čudesan lek iz prirode: Kopriva tera ovih 10 zdravstvenih problema kao od šale!

 

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...