Isprobajte

Poboljšajte rast kose i obrva uz pomoć najjeftinijeg leka: Za tri nedelje potpuni oporavak! (RECEPT)

Obrve će biti znatno gušće i tamnije, a kosa će dobiti sjaj i volumen
Nega
18:42h Autor:
Poboljšajte rast kose i obrva uz pomoć najjeftinijeg leka: Za tri nedelje potpuni oporavak! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Dobrobiti ricinusovog ulja su često zapostavljene zbog njegove izrazite gustoće i posebne, vrlo lepljive teksture.Ali, ono je izuzetno važno za zdravlje trepavica, obrva, noktiju i kože. Ovo je ulje prirodni lek za brojne kožne tegobe, kao i sredstvo koje značajno pomaže rastu kose.

Delotvorno leči i uklanja ožiljke, podstiče rast i čvrstoću kose te neguje usne. Ako tražite cenom prihvatljivo, prirodno sredstvo za vaš blistavi izgled, onda je ricinusovo ulje najbolji izbor.

Kako obnoviti trepavice i kosu

Primenom ricinusovog ulja direktno na trepavice, možete ih učvrstiti, poboljšati njihov rast i sprečiti njihovo opadanje.

Ako koristite ricinusovo ulje za poboljšanje rasta kose, upotrebite veću količinu i ulje nanesite tako da dobro ovlaži teme. Za to će vam najbolje poslužiti razređeno ricinusovo ulje. Razrediti ga možete s otopljenim kokosovim uljem koje će ga učiniti idealnim za razmazivanje. Ako želite ojačati vlasi koje su slabije i tanke, tada koristite nekoliko kapi čistog hladno ceđenog ricinusovog ulja.

7 čudotvornih ulja za podmlađivanje: Bacite kreme i kremice, ovo briše bore!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kako poboljšati rast obrva

Ricinusovo ulje se najčešće koristi za obnovu i poboljšanje rasta obrva. Ako ste vremenom previše počupali vaše obrve i one su prestale da rastu, odnosno nisu se oporavile, ricinusovo ulje je tu od velike pomoći. Pomoći će da se obrve brzo oporave i izrastu na mestima gde ih više nema.

Primena: Hladno ceđeno organsko ricinusovo ulje nanesite na područje obrva uvečer pre spavanja, nakon što ste lice prvo oprali vodom. Nakon, otprilike, tri meseca primetićete značajno poboljšanje. Vaše obrve će opet izrasti i postati čvrste, gušće, pa čak i tamnije.

Kako ukloniti ožiljke i zaštititi kožu od oštećenja

Mnogi govore o tome kako ricinusovo ulje brzo i delotvorno uklanja ožiljke. Ovo ulje uklanja i zadebljanja kože nastala na mestima ožiljaka. Smatra se da je to zbog njegove sposobnosti dubokog prodiranja u tkivo.

Ricinusovo ulje izrazito omekšava kožu. Upravo taj njegov kvalitet pomaže obnoviti oštećeno tkivo oko ožiljaka.Ricinusovo ulje stimuliše stvaranje belih krvnih ćelija koje podstiču zaceljivanje rana. Istraživanja su pokazala da smanjuje i upale potkožnog tkiva.

Tako ubrzava zaceljivanje rana i sprečava nastajanje ožiljaka. Obilno nanesite veću količinu ricinusovog ulja na područje zahvaćeno ožiljcima. Dobro ga umasirajte tako da se upije u kožu. Koristite 1-2 puta dnevno tokom 1-2 meseca.

Dragocene lekcije žena koje uvek izgledaju tip-top: Ovo su njihovih 6 pravila! (FOTO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kako nahraniti usne i sprečiti njihovo pucanje

Vaše usne trebaju stalnu zaštitu od raznih spoljnih uticaja – hladnoće, vetra, sunca. Iako se usne brzo oporavljaju i regenerišu, one se ipak često mogu "ljuštiti" zato što su suve i dehidrirane. Ricinusovo ulje je odlično za usne. Stavite kap ovog ulja na vrh prsta i namažite vaše usne. Ricinusovo ulje će ih nahraniti potrebnim masnim kiselinama i sprečiti isušivanje, te formirati gusti zaštitni sloj na njima.

Drugim rečima, ricinusovo ulje će ostati na vašim usnama sve dok ga ne obrišete maramicom. Usnama daje prirodni sjaj, a svojim delovanjem ne poboljšava samo njihovo zdravlje, nego i izgled.

Kako sprečiti opadanje kose

Ricinusovo ulje sadrži ricinoleičnu kiselinu - prirodno antibakterijsko i protivgljivično sredstvo. Posebno je delotvorno kada se teme peruta te kosa ispada ili ne raste zbog delovanja gljivica ili bakterija. S obzirom na to da je ovo ulje vrlo gusto, ono deluje i kao lepljiva smesa koja učvršćuje vlasi, sve dok se one prirodno ne oporave.

Ricinusovo ulje sadrži i znatne količine omega-9 masnih kiselina, koje su vrlo hranjive, podjednako za same vlasi i za folikule. Ove masne kiseline odlične su i za čelije okolne kože. Ulje ima jedinstvenu sposobnost dubokog prodiranja i tako prenosi hranjive sastojke u pore i u same folikule gde se vlasi stvaraju.

Takođe daje i visoki sjaj, što vašu kosu čini zdravom i blistavom. Ako koristite ricinusovo ulje zbog sjaja i volumena kose, tada će vam biti dovoljno tek nekoliko kapi.

Primena: Stavite dve kapi na dlanove i protrljajte, zatim provucite dlanove kroz vrhove kose. Ulje će se samo rasporediti sve do temena i kosi dati prirodan uglađeni izgled. Nemojte preterati s količinom ulja. Ako upotrebite previše ulja, kosa neće imati lepi sjaj nego će izgledati masno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs