Uverite se i sami

7 čudotvornih ulja za podmlađivanje: Bacite kreme i kremice, ovo briše bore!

Tajni sastojak mnogih pomada je upravo jedno od ovih sedam ulja. Što biste onda kupovali kreme, kad je ulje sve što vam je potrebno

Nega
12:50h Autor:
7 čudotvornih ulja za podmlađivanje: Bacite kreme i kremice, ovo briše bore!
Foto: Profimedia

Korišćenje eteričnih ulja znatno podmlađuje kožu i utiče na njeno zdravlje. Postoje mnogi preparati koji uopšte nisu pristupačni svima, a deluju skoro identično kao i kombinacije nekih od eteričnih ulja. Da koža ostane mekana i nahranjena najbolje je mešati hladna prešana ulja sa eteričnim i delovanje će biti najveće, koža će dobiti sjaj i izgledati mlađe i svežije, piše Cajeviza.com.

U kombinaciji različitih ulja ne može se pogrešiti. Tu se može dati mašti na volju, kombinovti svojstva i njihove mirise po želji. U večernjim satima preporučljivo je koristiti kombinaciju biljnih i eteričnih ulja, jer su ona veoma lagana i nanose se u malom, tankom sloju na kožu.

Nanoseći ulja, blagodet za kožu, je i da se utrljavaju laganim pokretima u vidu lagane masaže. Na taj način ulja će se brže i bolje upiti u kožu, te samim tim je i hraniti i činiti zdravijom.

Ulje Argana poznato je još i kao marokansko ulje. Dobija se iz oraščića, tj. ploda argana. Arganovo ulje je veoma retko i vredno sredstvo za negu kože. Može se naći na našim prostorima po nešto višoj ceni, ali zaista vredi.

Ovo ulje dobija se ručno ceđenjem paste dobijene od oraščića i baš iz tih razloga je toliko cenjeno. Bogato je oleinskom kiselinom ili onlnom kiselinom, vitaminom E, kao i karotenima. Pored toga što osvežava i kožu čini mlađom, ovo ulje je idealno za korišćenje osobama sa suvom i zrelom kožom, jer regeneriše njene ćelije i deluje protiv upalno.

Takođe odlično je za negu noktiju i kose, a tome svedoči i podatak da ga Marokankeve kovima unazad koriste za ulepšavanje.

Argana upotrebljava se kod saboreje, psorijaze, kao i dermatitisa.

Ova biljka briše bore i ožiljke: Ako se odlučite da je gajite u svom dvorištu, obogatićete se!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ulje avokada veoma je pogodno za kožu i kosu. Podmlađuje i pozitivno utiče na celokupno zdravlje ljudskog organizma. Ulje avokada poznato je širom sveta i postalo je veoma popularno. Ovo ulje sadrži vitamin koji je skoro pa sam po sebi dovoljan za podmlađivanje suve kože. Vitamin E je ustvari jedna od najbitnijih supstanci kada je zdravlje kože u pitanju.

Može se upotrebljavati svakodnevno, a pored podmlađivanja ulje avokada takođe je i odlično sredstvo za hidrataciju kože.

Kora avokada sadrži supstance koje čuvaju tečnost u koži lica, tako da se čak i unutrašnjost kore može koristiti za masažu kože lica. Uz pomoć ovog ulja mogu se otkloniti staračke pege, može se praviti kupka kao i maska za lice. Ulje je takođe dobro za borbu protiv nekih vrsta kancera i ima jako antioksidantno dejstvo.

Ulje badema je veoma efikasno kada je lepota ljudske kože u pitanju. Isto tako dobar je i za opšte zdravlje i lepotu kose. Plod badema je veoma bogat vitaminom E, proteinima i mastima, te je samim tim dobar antioksidant.

Postoje dve vrste bademovog ulja to su slatko i gorko. Za lepotu kože i kose više se upotrebljava slatka varijanta, te je i veoma čest gost kozmetičkim preparatima. Pored toga što podmlađuje kožu, ovo popularno ulje koristi se u aromaterapijii dobro se slaže sa svim tipovima kože. Ulje ploda badema omekšava iritiranu i suvu kožu, povećava sjaj kože i poboljšava njen ten. Odličan je za razna zapalenja i upalne procese na koži, a ujedno je i dubinski hrani i hidrira. Čini kožu glatkom i mekanom, a veliku pomoć pružiće i za različite osipe koji se mogu javiti na ljudskoj koži.

Kokosovo ulje za majku i bebu: Neprocenjiva pomoć, melem od glave do pete!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kokosovo ulje je ulje koje je postalo veoma popuarno u proteklih deset godina. Kokosovo ulje može koristi cela porodica, jer kao i ostalabiljna ulja, ono nema nus pojava. Veliki uticajima na izgled, kose, kože. Obezbeđuje im konstantni sjaj i što je najbitnije čini ih zdravim u svakom smislu.

Kaprina je veoma bitan sastojak kokosovog ulja jer podstiče stvaranje pozitivnih bakterija i uništava mnoge parazite u organizmu. Njegova najpopularnija upotreba je za masažu kože i kose. Ovo moćno ulje hrani kožu, daje joj sjaj i čini je elastičnijom i mekšom. Isto tako veoma je efikasan kod smanjenja bora istaračkih pega.

Kokosovo ulje može da se utrljava na kožu glave kako bi bila zdravija i podsticala rast nove kose. Upotreba ovog ulja dobra je i za piling celog tela kao i za uklanjanje šminke sa lica.

Orahovo ulje veoma je bogato mineralima i vitaminima, te je jako delotvorno za kožu i veoma smanjuje znake starenja. Ovo ulje jako je efikasno u borbi protiv bora. Potrebno je samo redovno ga koristiti i vremenom će ukloniti sve bore sa lica. Ono je odličan lek iza mnoge gljivične infekcije koje kožu mogu zadesiti. Trajni problem sa kožom sa kojima se mnogi suočavaju je stesporijaza, a orahovo ulje je od velike pomoći kada je ovaj problem u pitanju. Da bi se čovek izborio sa ovom bolešću potrebno je naneti orahovo ulje direktno na kožu ili u kupku. Takođe snažno orahovo ulje odlično je i za sunčanje i za kosu.

Ricinusovo ulje za lepotu: Oporavlja kosu i kožu u rekordnom roku!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Smilje je mediteranska biljka koja se uzgaja i u Srbiji. Za dobijanje litar ulja od ove korisne biljke potrebna je ogromna količina i zbog toga je cena ovog proizvoda zaista velika. Ulje ove biljke koristi se zapodmlađivanje i kao lek protiv bronhitisa. Smilje je odlično i u snižavanju krvnog pritiska, a sprečava i ugrušak i ublažava bolove.

Smilje ima veliku sposobnost brisanja bora, strija, ožiljaka i modrica. U Franciskoj ovu biljku nazivaju još i besmrtnom, baš izrazloga što je jedna odnajefikasnijih kad je podmlađivanje kože u pitanju. Mnogi problemi na koži mogu se rešiti uz pomoć ove magične biljke i baš iz tog razloga dugo je bila skrivena, u senci mnogih neefikasnih kozmetičkih preparata.

Ulje divlje ruže je jedno od najdragocenijih ulja. Dobija se iz ploda divlje ruže i daje izvrsne rezultate u regeneraciji oštećene kože.

Podmlađuje i odlično je u borbi protiv ožiljaka, ekcema, akni, bora i strija. Upotreba ulja divlje ruže je široka, a najčešće se upotrebljava za tretmane kože. Ulje ploda divlje ruže regeneriše kožu i pomaže joj da povrati sjaj ukoliko ga je izgubila. Ovo ulje u sebi sadrži veliki procenat masnih kiselina i vitamina E, što ga čini toliko delotvornim kada su kožni problemi u pitanju.

Ulje se upotrebljava najmanje jednom u toku jednog dana. Ukoliko se ovaj proizvod koristi radi podmlađivanja potrebno je nanositi ga dva puta dnevno i prvi rezultativi dljivi su već nakon tri nedelje.

Maslinovo ulje uklanja bore oko očiju: Pomešajte ga sa ovim sastojkom i ispeglajte lice! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs