Da li se usuđujete

Fitnes izazov! 27 dana, 10 minuta dnevno: Samo jedna vežba zateže celo telo! (FOTO)

Kako dani prolaze, polako ćete ulaziti u formu i zapravo vam uopšte neće biti toliko teško da izdržite do kraja
Fitnes
20:26h Autor:
Foto: Shutterstock

Da li ste se nekad zapitali zašto je čučanj omiljena vežba svih ljudi koji žele zategnuto telo?

 

Tajna je u tome što ova jednostavna vežba zateže zadnjicu, butine, zadnju ložu, bedra, pa čak i trbušnjake!

 

Zato, ako želite da se potpuno zategnete za manje od mesec dana, prihvatite izazov koji je objavio portal Buzzfeed - traje 27 dana, svaki dan treba da izdvojite 10-15 minuta, radite samo čučnjeve sa postepenim povećavanjem broja ponavljanja i za tren oka imaćete liniju za plažu!

 

Počnite sa 10 čučnjeva, a svakog narednog radite 5 više nego prethodnog dana. Svakog 6. dana odmarate potpuno, ne radite ništa, a sedmog nastavljate tamo gde ste stali petog - petog dana treba uraditi 30 čučnjeva, a isto toliko i sedmog dana.

 

Vežba bez pokreta koja zateže svaki mišić - Najbrži put do izvajanog tela! (FOTO)

 

Sledeći dan odmora je dvanaesti dan, dok 13. nastavljate sa 50 čučnjeva, koje ste radili i 11. dana. Povećavajte broj čučnjeva za po pet sve do odmaranja 18-og dana, pa devetnaestog nastavite sa 70. Poslednji dan odmora je 24. dan, a sledeća tri dana nakon toga radite 90, 95 pa 100 čučnjeva.

 

Nemojte se odmah uplašiti brojeva i odustati. Kada stignete već do 50 čučnjeva, možete napraviti dve serije po 25. Radite kako je vama lakše, samo je važno da istrajete!

 

Kako dani prolaze, polako ćete ulaziti u formu i zapravo vam uopšte neće biti toliko teško da uradite seriju od, na primer, 50 čučnjeva.

 

Pravilan položaj za čučanj

 

Veoma je važno da vežbu izvodite pravilno, kako se ne biste povredili i kako bi rezultati bili što bolji. Prvo stanite u raskoračni stav, gledajte pravo i ispravite leđa. Ruke ispružite u nivou ramena, stopala raširite takođe u širini ramena i čučnite.

 

Jedna jedina vežba za čvrstu guzu - Prema obliku zadnjice! (FOTO)

 

Vodite računa da se spuštate i podižete koristeći zadnjicu i trbušne mišiće, nikako kolena, jer može doži do ozbiljnih povreda. Prilikom čučnja kolena treba da budu "izbačena" preko stopala.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...