Zabavno i lako

Za savršenu figuru: Jednostavne vežbe u vodi koje će izvajati vaše telo!

Ove vežbe će za kratko vreme preobratiti vaš stas i moći ćete ubrzo da se pohvalite vitkom linijom
Fitnes 08.07.2014. - 18:42h
Foto: Shutterstock

Svi znamo da je plivanje odličan način da pokrenemo sve mišićne grupe i sjajna vežba za celo telo. Vreme je kao poručeno - bazen i more mogu vam poslužiti i za ozbiljniji trening snage i kardio vežbe!

 

Za ovakvu vrstu vežbanja potrebne su vam bučice. One su najbolji izbor jer su presvučene gumom, a ukoliko ih nemate, nema veze, poslužiće i flašice sa vodom.

 

Takođe, za neke vežbe preporučuje se i da nosite masku za ronjenje, kako biste sprečili ulazak vode u nos i oči.
Evo pet vežbi koje će vam pomoći da na brzinu izvajate svoje telo na zabavan način.

 

Kako do savršenog stomaka uz vežbe od samo 10 munuta, saznajte OVDE.

 

Delfin

 

Uđite u bazen ili more i ostanite u vodi do ramena. Lagano raširite noge, a ruke odmaknite od tela i podignite paralelno sa ramenima držeći pritom bučice od jednog kilograma ili bočice vode. Nakon toga napravite zamah tako da se prvo podignete telom iz vode, a potom u potpunosti potopite. Postupak ponovite 25 puta. Voda će stvoriti otpor, pa će mišićima trebati više snage da bi izveli ove vežbe.

 

Ojačajte ruke

 

Ispod jednog pazuha stavite bučicu ili flašicu vode i plivajte celom dužinom bazena. Koristite obe noge i slobodnu ruku, a potom bučicu stavite ispod drugog pazuha. Ponovite vežbu sa svakom rukom. Ove vežbe odlične su za jačanje mišića ruku.

 

Brzo i lako do savršene, zategnute guze! Više pročitajte OVDE.

 

Vežbe za gornji deo tela

 

Uđite u bazen ili more i ostanite u vodi tako da vam samo glava viri. Noge lagano raširite i stavite između nogu teg ili bučicu. Stopala podignite kao da ležite na vodi, ne ispuštajući pritom bučicu. Plivajte celom dužinom bazena koristeći samo ruke. Za jačanje gornjeg dela tela i bedara, ova vežba je savršen izbor.

 

Ruke u vis

 

Stanite u bazen ili more i jednom rukom podignite bučicu u vis i plivajte najduže što možete. Nakon toga bučicu stavite u drugu ruku i ponovite vežbu.

 

A koje su najbolje vežbe za ruke, pogledajte OVDE.

 

Vežbe za celo telo

 

Uđite u bazen, zaronite tako da vam je celo telo u vodi. Ako vam je to previše naporno jednostavno uđite u vodu do ramena. U rukama držite bučice i polako dignite desnu nogu. Nakon toga pokušajte da se što više odgurnete levom nogom tako da izronite iz vode. Isto važi i za drugu nogu. Vežbu ponovite 20 puta. Korišćenjem jedne noge za odgurivanje jača se celo telo.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...