Prva dama Francuske, Bridžit Makron ima 71 godinu i telo na kojem joj mnoge žene zavide. Bridžit je poznata po svom istančanom modnom ukusu i vitkoj liniji koju na poseban način održava.
Naime, njena ishrana je uglavnom bazirana na voću i povrću, a takođe se trudi da ima što više fizičkih aktivnosti.

Iako nije želeo da ulazi u detalje njene ishrane, prema rečima šefa kuhinje Jelisejske palate, gospođa Makron svakog dana pojede 10-ak porcija sezonskog voća i povrća, dok njen suprug Emanuel ponekad preferira 'konkretnije' obroke poput kaloričnog punjenog odreska, slasnog jela "cordon bleu".

Dok za zaposlene u Jelisejskoj palati važi unapred kreiran meni, Makronovi mogu naručiti što god požele, od sendviča pa do sušija.
Ipak, šef kuhinje predsednika francuske ističe da ne postoji 24-časovna posluga u sobu.
-Nismo žrtve predsedničke hirovitosti -kaže 39-godišnji šef Gomez u intervjuu za britanski Telegraph.

Poznati kuvar koji je osmišljavao obroke za četiri prethodna predsednika objasnio je kako se jelovnik uvek prilagođava ličnom ukusu predsednika, ali većina jela se, svakako, bazira na francuskoj gastronomiji.

Otkrio je i zanimljiv detalj - sir i vino ponovo su na jelovniku Jelisejske palate nakon što ih je predsednik Nikola Sarkozi 'proterao' tokom svoje petogodišnje vladavine, piše Gloria.
-Ako je to, naravno, moguće, uvek ćemo se poslužiti samo francuskim proizvodima na predsedničkom stolu. Sva naša riba, meso, voće i povrće ili dolaze iz Francuske ili iz prekomorskih teritorija. Prioritet nam je lokalna hrana proizvedena manje od 100 kilometara od Pariza, što se najviše odnosi na voće i povrće i neke mlečne proizvode - kaže Gomez.

Dodao je i kako su oko polovine sastojaka koji se nađu na stolu Jelisejske palate organski, a neke se od biljaka, uključujući ruzmarin i lovor, uzgajaju u velikim vrtovima predsedničke palate.