U top formi i tokom leta

Idealne vežbe za more i bazen

U plićaku ojačajte trbušne mišiće i zadnjicu, a u malo dubljoj vodi, bokserskim pokretima učvrstite ruke
Fitnes & Nutricija
23:38h
Idealne vežbe za more i bazen

Ne morate prestajati s vežbanjem dok ste na godišnjem odmoru. Plivanje je odlična vežba za telo, a boravak na bazenu ili moru može vam poslužiti za intenzivan trening. Najbolje je početi s vežbama za noge. Stanite u vodu tako da vam voda doseže do ramena i raširite noge. Nakon toga savijte koleno i privucite ga prema grudima dok istovremeno zamahujete suprotnom rukom. Smenjujte ruke i noge, pa postupak ponovite tri puta.

Skupljena kolena za zategnut stomakSkupite noge i ispružite ruke, privucite noge ka grudima i obgrlite ih rukama. Izdržite u tom položaju najduže što možete, pa lagano spustite noge. Ponovite 12 do 16 puta u tri serije ovih vežbi, koje jačaju trbušne mišiće.Čučnjevi u vodi za lepu zadnjicuPlićak je idealan za čučnjeve. Napravite 12 čučnjeva u tri serije vežbi ali tako da ruke, umesto ispred sebe, držite iznad glave. Čučnjevi pomažu u oblikovanju nogu, zadnjice i stomaka.

Laganim pokretima do čvrstih bokovaOstanite u vodi do ramena. Skupite i raširite noge i vežbu ponovite pet puta. Ona će vam pomoći da učvrstite bedra. Iako je vežba naizgled jednostavna, voda stvara otpor, pa telo treba da angažuje više mišića da bi je izvelo.Vežba za celo telo u plićakuUđite u pliću vodu, raširite noge najviše što možete i neka vam voda doseže do ramena. Potom ispružite ruke s dlanovima okrenutim nadole i podignite petu prema zadnjici. Vraćajući petu u prvobitni položaj, okrenite ruke tako da dlanovi budu okrenuti nagore. Trening ponovite i s drugom nogom i videće kako se telo zateže.Boks u vodi za jače rukeStanite u blagi raskorak i zauzmite položaj kao da boksujete. Voda u bazenu ili moru trebalo bi da bude do ramena kako bi stvorila otpor. Nakon toga pravite bokserske pokrete, ali sa otvorenim dlanovima. Ponovite vežbu tri puta po 30 sekundi, Na ovaj način ojačaćete ruke i trbušne mišiće.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs