SVESNO JE ODLUČILA DA NEMA DECU, ALI NJENE REČI GAĐAJU U DUŠU SVAKU MAJKU: "Prosto nisam osećala da je to prioritet"

"Mislim da dete treba voleti bezuslovno, čak i kada ga kažnjavaš. I dete to treba da zna." Emotivne reči Mirjane Karanović o roditeljstvu i deci...

Porodica
17:13h Autor:
SVESNO JE ODLUČILA DA NEMA DECU, ALI NJENE REČI GAĐAJU U DUŠU SVAKU MAJKU: "Prosto nisam osećala da je to prioritet"
Foto: Instagram Printscreen / Mirjanakaranovic

Povodom premijere predstave "Gidinov čvor" koja je održana u Beogradskom dramskom pozorištu, glumica Mirjana Karanović govorila je na temu roditeljstva.

Komad se bavi tragičnim događajem: majka koja je izgubila sina i nastavnica koja je izgubila učenika susreću se nakon tragičnog događaja. Ova drama otvara pitanja školstva i cenzure u školama na univerzalnom planu, ali se bavi i problemom odrastanja mladih danas.

Glumica je priznala da je bio veliki izazov da uđe u ovaj lik jer su emocije bile veoma jake. Ona smatra da je današnja omladina vrlo izložena pritiscima raznih vrsta, i da je potrebno pružiti im više ljubavi i pažnje.

Mirjana Karanović
foto: Printscreen Instagram / mirjanakaranovic

Mirjana je oduvek imala britak jezik, nije krila od javnosti da je u njenom životu bilo velikih ljubavi, a sada je otkrila i kakav je njen stav o deci i braku.

- Meni se brak nije desio, samo neke velike ljubavi, iz njih nisu nastala deca. Nikad nisam ispitivala zašto je tako - kazala je na početku Mira Karanović.

Mirjana Karanović
foto: Milan Maricic/ATA

- Prosto nisam osećala da je to prioritet, da je to nešto najvažnije u životu. I evo sad kako se više govori o pravu na izbor... To nije bunt. Dete bi trebalo da ima porodicu, oca i majku - dodala je glumica.

Kako kaže, deca joj se nisu desila, jer ona smatra da dete treba da ima i oca i majku, a nje se udala jer bi retko koji balkanski muškarac mogao da toleriše njen posao, zauzetost i obaveze.

"Kako sam ja tako vrlo zauzeta, i sve ostalo, nema ovde na Balkanu muškarca koji bi to pratio, koji bi to tolerisao, i onda nisam dobila decu, nisu se desila deca", zaključila je ona za "Una" TV.

Mirjana Karanović
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Osim toga ona je sa javnošću podelila i neke druge muke koje su je mučile godinama tokom života, a zbog koji je imala i mnoge prepreke i blokade u životu.

- Za mene, kao i za mnoge ljude, postoji strah od odlaska. Mislim da ga nosimo od detinjstva, strah da će nas ostaviti roditelji, a kasnije i neki drugi ljudi do kojih nam je stalo. Različiti strahovi utiču na naše ponašanje i potrebno je mnogo samosvesti i rada kako bismo sprečili da strahovi kontrolišu naše živote. Nekada su mi bili potrebni meseci da prebrodim raskid ili nešto loše što mi se desilo, a danas prepreke savladam za jedan dan - rekla je za domaće medije Mira jednom prilikom.

Stil/UnaTV

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs