5 MOĆNIH VEŽBI

Dovedite liniju do savršenstva za kratko vreme: Ove vežbe najbrže tope salo, tvrdi fitnes instruktorka!

Do savršene linije je lakše stići nego što mislite

Fitnes & Nutricija
12:41h Autor:
Dovedite liniju do savršenstva za kratko vreme: Ove vežbe najbrže tope salo, tvrdi fitnes instruktorka!
Foto: Shutterstock

Kristin Sela je fitnes instruktorka koja je pomogla mnogim žena da liniju dovedu do savršenstva. Ona kaže da se odlični rezultati mogu postići i kod kuće i da odlazak u teretanu nije neophodan.

Pravilna i izbalansirana ishrana i vežbanje, ne samo da će vaše telo dovesti do savršenstva, nego ćete se i osećati lepše i psihički. Ona izdavaja 5 najmoćnijih vežbi, uz pomoć kojih je moguće postići dobre rezultate za kratko vreme.

Kris savetuje da uradite po jednu seriju do svake vežbe, a kako budete sticali kondiciju da te serije povećavate. Ovo je 5 najefikasnijih vežbi:

Čučnjevi

Ova vežba jača donji deo tela, a naročito aktivira mišiće butina i zadnjice. Nakon mesec dana vežbanja trebalo bi da primetite da je zadnjica čvršća i zaobljena. Vodite računa da vam tokom izvođenja ove vežbe, leđa budu ispravljena kako ne bi došlo do povrede.

Vežbanje, Čučanj, Čučnjevi, Fitnes
foto: Shutterstock

Čučanj i skok

Postavite se u položaj za čučanj, a onda napravite skok. Na ovaj način, osim što aktivirate mišiće butina i zadnjice, pokrećete i mišiće listova, ali i ruku i sagorevate dosta kalorija.

Čučanj, Čučnjevi, Čučanj skok
foto: Shutterstock

Burpees

Vežba koju mnogi ne vole da rade, ali je jako moćna. Ona aktivira baš svaki mišić u telu, pa rezultati ne izostaju. "Izazovna je, ali neka motivacija budu rezultati koje ćete primetiti već za mesec dana", kaže Kristin.

Burpis, Vežbe, Vežbanje
foto: Shutterstock

Sklekovi

Ukoliko su vam cilj vretenasti mišići na rukama i lepo izdefinisana leđa, sklekovi su baš za vas. Ova vežba će pokrenuti svaki mišić zadnjeg gornjeg dela tela.

Vežbanje, Sklekovi
foto: Shutterstock

Ruski tvist

Ako želite savršeno definisane mišiće na stomaku, ovu vežbu morate da ispobate. Sedite na pod, nagnite leđa pod uglom od 45 stepeni, a stopala podignite malo iznad poda, ruke i stomak pomerajte s leve na desnu stranu.

Vežba, Trbušnjaci, ruski tvis vežba
foto: Shutterstock

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs