Siguran put do top forme

Uz njih kilogrami nestaju neverovatnom brzinom: Ove vežbe sagorevaju najviše kalorija!

Ako ste odlučili da se vratite u top formu, onda su ove vežbe najbolji izbor 

Fitnes
Autor:
Foto: Shuterstock

Istražili smo sve podatke i konsultovali se sa trenerima kako bismo saznali koje su to vežbe najučinkovitije. Upravo ovih 10 sagoreva najveći broj kalorija, pa su sa njima rezultati vrlo brzo vidljivi.  Za njihovo izvođenje vam neće biti potrebna posebna oprema. Sve što vam treba je malo dobre volje.

 

Brzo trčanje

 

Ovo je jedna od najjednostavnijih aktivnosti. Za njeno izvođenje vam nije potrebna nikakva oprema, a efekti koje pruža su feomenalni. Trčanje brzinom od 8 km na sat troši oko 900 kalorija.

 

Za ovu aktivnost vam je potrebna velika količina snage, pa zato ne očajavajte ukoliko iz prvog puta ne budete mogli da izdržite dugo. Postepeni napredak je dobar. Ukoliko ne odustajete, kroz nekoliko nedelja ćete steći zavidnu kondiciju.

 

Preskakanje konopca

 

Čak i bokseri obožavaju ovu vežbu. Preskakanje konopca jača sve grupe mišića i poboljšava rad srca. Ne zahteva odlazak u teretanu, možete praktikovati ovu aktivnost gde god poželite. Sve što vam treba je metar prostora. U roku od sat vremena sagorećete oko 800 kalorija. 

 

Uveravaju vas da jabukovo sirće čini čuda za zdravlje: Ovih 10 mitova morate odmah da odbacite!

Tekvondo

 

Kada su u pitanju borilačke veštine, tekvondo, sagoreva daleko najviše kalorija od svih ostalih. Izgubićete ok 900 kalorija u roku od sat vremena.

 

Trčanje uz stepenice

 

Ova aktivnost posebno aktivira mišiće zadnjice, pa je odličan izbor za sve koji žele zaobljeni gluteus. Prilčno je isprpljujuća vežba, ali i učinkovita. Potrošićete oko 800 kalorija.

 

Džogiranje

 

Za one koji nisu ljubitelji brzog trčanja, džogiranje je odlična alternativa. Uz umereni tempo, možete da radite na topljenju kilograma i uživate u pogledu dok ste u prirodi. Potrošićete oko 700 kalorija.

 

Tenis

 

Odličan trening za formiranje vretenastih mišića. Karakteriše ga veliki broj pokreta u toku jednog meča, pa je tako idealan sagorevač masti. Sport koji zahteva potpunu koncentraciju, pa vam nikada neće postati dosadan. Sagoreva oko 700 kalorija.

 

Horoskopski znaci i njihove amajlije: Otkrijte koji je poludragi kamen baš za vas!

Košarka

 

Ako rešite da košarka bude vaš vid rekreacije, budite spremni na mnogo skokova i trčanja uz minimalne pauze. Aktiviraju se apsolutno svi mišići, a naročito mišići zadnjice i ruku. Sagoreva 700 kalorija na sat.

 

Vožnja rolera

 

Vožnja rolera poboljšava ravnotežu, dok istovremeno balansira između kardio i treninga snage, a da pritom ni najmanje ne opterećuje zglobove. Posle ove vožnje bićete lakši za oko 600 kalorija.

 

Aerobik visokog intenziteta

 

Džejn Fonda je dokaz da je aerobik prava stvar. Ove vežbe se usresređuju na određenu grupu mišića. Svaki trening je osmišljen tako da pokrene drugi grupu i dovede ih u zavidnu formu.

 

Planinarenje

 

Šetnja po prirodi sa opterećenjem u vidu ranca, je odlična aktivnost na otvorenom. Nikada vam neće biti dosadno da uživate u pogledu na prirodu, a pritom ćete sagoreti oko 600 kalorija.

 

Napomena: Potrošnja kalorija je izražena za osubu težine ok 70 kilograma.

 

Kineske vežbe za sniženje krvnog pritiska i produžavanje života: Pomažu bolje od tableta!

 

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...