zA ZDRAV ŽIVOT

5 vežbi za ženu preko 40 godina: Podmladite svaku ćeliju u telu za nedelju dana! (VIDEO)

Neka godine budu samo broj. Sačuvajte vitalnost i zdravlje i posle četrdesete godine

Fitnes
12:01h Autor:
Foto: Shutterstock

Najbolji lek za starost je aktivnost! Ovih pet efikasnih vežbi će pomoći ne samo da se telo dovede u dobru formu, već će takođe pomoći u očuvanju mladosti.

 

Kada žena napuni 40 godina, metabolizam se usporava, hormoni se menjaju, telo postaje manje fleksibilno i pokretno. To utiče ne samo na fizičko stanje, već i na emocijalno stanje. Svaka žena želi da bude mlada i aktivna u bilo kojoj dobi. 

 

Cilj ovih vežbi je da se rade svaki dan kako bi telo u najboljoj mogućoj formi:

 

Redovno vežbanje stimuliše proizvodnju endorfina i serotonina, hormona sreće, stimuliše protok krvi, poboljšava aktivnost mozga, san postaje jači i produktivniji.

 

Izbačaj: Čučni, lezi, ustani, skoči

 

Najbolja vežba za sagorevanje kalorija. Možda izgleda teško, ali kada je budete radili shvatićete zašto je neophodno da je izdvodite svaki dan. Ne zahteva posebnu sportsku opremu i možete je raditi kod kuće.

 

Čučnjevi su majka svih vežbi: Leče srce, zatežu noge, sprečavaju starenje! (VIDEO)

 

Čučnjevi: Ispravi leđa, spusti se u čučaj pa ustani... Ruski doktor Sergej Bubnovski kaže da su čučnjevi majka svih vežbi i da jedini podstiču protok krvi kroz celo telo. On smatra da redovnim izvođenjem čučnjeva možemo sprečiti rast krvnog pritiska.

 

Plank : Jednostavno zauzmite položaj za plank i trpite. Cilj je da ostanete u ovom položaju što duže možete. Ipak ne dozvolite da vam telo pati. Neka teret tela drže mišići abdomena i zadnjice. Ova vežba zateže stomačne mišiće i mišiće zadnjice.

foto: Profimedia

 

Iskorak: Stanite pravo pa jednom nogom iskoračite i savijte se u polučučanj. Vratite se u početnu poziciju pa ponovite vežbu drugom nogom. 

 

15 minuta pešačenja dnevno može drastično da promeni telo: Evo kako!

Vežbe za zadnjicu: Spustite se u poziciju psa, pa jednu nogu ispružite što više možete pozadi. Vratite se u početnu poziciju pa drugom nogom uradite isto. Ove vežbe savršeno vežbaju zadnju ložu. Nakon par dana vaše butine i zadnjica biće znatno čvršće.

 

Stil.kurir.rs

 

Sergej Bubnovski: Tablete neće izlečiti pritisak! Umesto toga radite ovo! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...