I DALJE MRŠAVI

KON JE IMAO REKORDNIH 156 KG, PA SE ZAINATIO I SMRŠAO 45 KG: Pridržava se samo jedne stvari, a težina mu se NIJE VRATILA

Kompozitor Marko Kon je smršao 45 kg za veoma kratak vremenski period, ističe da su odlučnost i disciplina presudni u ostvarenju cilja!

Fitnes & Nutricija
11:57h Autor:
KON JE IMAO REKORDNIH 156 KG, PA SE ZAINATIO I SMRŠAO 45 KG: Pridržava se samo jedne stvari, a težina mu se NIJE VRATILA
Foto: BALKAN INFO - Zvanični kanal

Muzičar Marko Kon doživeo je neverovatnu transformaciju, drastično je smršao i skroz promenio izgled! Naime, izgubio je 45 kilograma uz savete stručnjaka, ali i uz veliku podršku supruge.

- Gojazni ljudi se pravdaju hormonskim poremećajem, a to je skoro uvek tačno. Taj poremećaj kasnije podržava gojaznost, to je jedan začarani krug. Iza mene su bile ozbiljne pripreme, odricanja, saveti lekara, na endokrinološkom odeljenju dobio sam lekove, savete, pažnju, to je jedan vrlo naporan proces. Sada je stvar volje održati i znati, da ne treba da počnem da jedem čokoladu od trista grama. Početak je medicinska stvar, mora da vas savetuje neko ko ozbiljno zna šta radi. Metabolički proces mora da se sredi - ispričao je jednom prilikom Kon.

Kompozitor isitče da je nema velike filozofije u mršavljenju, ali naglašava da što je hrana lepa, trebalo bi je manje jesti.

- Teško je na početku promeniti životne navike. Ne postoji čudotvrona dijeta i mehanizam, bitno je koliko kalorija uneseš tokom dana, tu nema mnogo pametovanja, sve se svodi na količinu, što je hrana lepša treba je jesti manje. Prvo treba doneti odluku, a onda je se držati. Da je jednostavno - nije. Ja volim da citiram: ’Nismo debeli zato što jedemo, nego jedemo zato što smo debeli'. Glad koju sam osećao sa 45 kilograma neuporediva je sa onom koju osećam sad", rekao je Marko Kon.

Često su ga mučili snovi kako nešto jede, dok je bio na rigoroznijem režimu ishrane.

- Sanjam da jedem, pa imam grižu savest u snu. Sanjam da jedem hleb i džem, to nisam nikad ni jeo. Nije čak ni toliko lepo - našalio se Marko na svoj račun.

Zbog prekoperne težine imao je i zdravstvenih problema - suočio se sa dijabetesom.

- To se lako tretira. Tip dva je stečeni, tip jedan je najgori. Moj je tri, teško se otkriva, to je skupa procedura gde se moj genetski materijal slao u Francusku, lečenje pokazuje kao da je tip dva koji se može tretirati - rekao je Kon.

Neizmerna podrška u mukotrpnom procesu skidanja kilograma bila mu je supruga Milica Kon, inače voditeljka interesantne emisije "Brak na neviđeno", koja se pre nekoliko godina suočila sa rakom dojke, posle čega je hitno uspešno operisana. Posle perioda oporavka, ova šarmatna dama se vratila svojim obavezama u nikad lepšem izdanju.

Marko i Milica su u braku od 2012. godine a kruna njihove ljubavi su sin Ernest i ćerka Klara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs