MILICI KON KANCER NARASTAO 2 CENTIMETRA ZA 6 MESECI: Neka mi uklone dojke, preče mi je da živim!

Milica Kon otvoreno o svojoj bolesti

Vip priča
Autor:
MILICI KON KANCER NARASTAO 2 CENTIMETRA ZA 6 MESECI: Neka mi uklone dojke, preče mi je da živim!
Foto: PrintscreenJutjub/K1 Televizija

Voditeljki Milici Kon, supruzi Marka Kona, prošle godine dijagnostikovan je rak dojke. Odmah po saznanju da boluje od ove opake bolesti, Milica je operisana. Operacija je uspešno prošla.

Ona je odlučila da javno govori o svojoj boleti, te na taj način ohrabri i motiviše druge žene koje imaju isti ili sličan problem. Takođe, ona smatra da će na taj način podstaći sve žene da redovno idu na preglede i vode računa o svom zdravlju.

"Napipala sam nešto i hirurzi su isprva smatrali da je to masno tkivo i da mogu da ga operišem ako mi smeta. Kasnijim pregledima se ustanovilo da je u pitanju kancer koji je bio u nekoj 'kapsuli' i narastao je dva centimentra za šest meseci", rekla je Milica gostujući u jednoj emisiji.

"Svima želim da poručim da redovan pregled spasava život! Vodite računa o sebi i brinite o svom zdravlju! Ono što se u ranoj fazi otkrije produžava vam život i spasava ga", kazala je voditeljka za Alo!

Miličina mama, takođe je imala rak dojke, od čega je i umrla.

"Onkološko odeljenje posećujem od svoje sedme godine, zato što mi je i mama bolovala od kancera. Tu sam se zaista nagledala svega. Tvrdim da je moja mama umrla od kancera zbog količine stresa sa kojom se nosila. Nije znala da se izbori za sebe, ni na poslu, ni van njega. Mnoge žene danas obolevaju zato što ćute, trpe, nesrećne su. Sve ima svoje", kazala je Milica.

Milica ističe da redovno ide na preventivne preglede, te je jednom prilikom izjavila: "Uskoro ću raditi taj BRCA test koji pokazuje da li postoji rizik da se kancer razvije. Ako bude bilo potrebno da se uklone dojke, meni to neće biti problem. Meni je preče da živim".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs