"SMRŠALA SAM 15 KG POMOĆU OVIH 13 NAMIRNICA": 4 godine joj se kilogrami NISU VRATILI jer je pratila VAŽNO pravilo

Mršavljenje je ozbiljan proces kojem treba pristupiti odgovorno, uz savete nutricionista i pravilan režim vežbanja - samo tako se postižu pravi i trajni rezultati, a to najbolje zna Rejčel Hosi

Fitnes & Nutricija
10:10h Autor:
"SMRŠALA SAM 15 KG POMOĆU OVIH 13 NAMIRNICA": 4 godine joj se kilogrami NISU VRATILI jer je pratila VAŽNO pravilo
Foto: Printscreen/Instagram/Rachel Hosie

Novinarka i fitnes instruktorka Rejčel Hosi je pre četiri godine smršala nevrovatnih 15 kilograma, dok je procenat masti u telu prepolovila. Izazov je bio zadržati tu kilažu sve ove godine, ali uz pomoć i savet nutricioniste ona i nakon četiri godine ima istu težinu.

Pored toga što je jela odgovarajuću ishranu, ona je i trenirala, mnogo se kretala i pridržavala se strogo namirnica koje su joj davale snagu.

Rejčel nikad nije lagala ljude oko toga na koji način je izgubila kilograme - napor i odgovornost u ishrani su učinile svoje. Nema magične formule, samo naporan rad i trud.

Nedavno samo pisali o čoveku koji je bez dijete smršao 100 kilograma, a danas vam donosimo priču o Rejčel koja je uspela da 4 godine zadrži odgovarajuću kilažu:

"Znam da postoji hrana koja sama po sebi tovi, a ja sam je jela i tako sam dobijala kilograme. Onda sam odlučila da prestanem da jedem tu hranu i posvetila se treninzima.

Danas jedem proteine, koji pomažu mojim mišićima. Moja dijeta nije savršena, ja pratim princip 80/20 pokušavajući da u telo unesem 80% zdrave hrane, dok onih 20% čini ne baš tako zdrava hrana koja uključuje krofne, picu i testo," iskrena je ona.

Rejčel Hosi kaže da u svom frižideru uvek ima ovih 13 namirnica koje joj pomažu da održi telo vitkim i zdravim, a to joj je preporučio nutricionista:

1. Grčki jogurt

Grčki jogurt je savršen izvor proteina, a ako mu dodate bobičasto voće dobićete zdravu i efikasnu užinu. U grčki jogurt možete da dodate i malo koštunavog voća i ovsene pahuljice.

2. Ovas

"Ovas je glavna namirnica u mojoj ishrani. Obično za doručak jedem kuvan ovas sa dodatkom sira ili meda, u zavisnosti koju vrstu doručka želim. Ovas sadrži rastvorljiva i nerastvorljiva vlakna koja su od vitalnog značaja za probavni sistem," ispričala je Rejčel.

Ona tvrdi da je ovas taj koji je drži sitom tokom pola dana.

3. Banane

Brza užina koja se uvek može nositi bilo na posao ili trening.

"Banane su odličan izvor energije, a sadrže i kalijum koji je neophodan mineral za funkciju nerava, reguliše krvni pritisak i rad srca," kaže nutricionista Dejv.

4. Pileće belo meso

Pileće belo meso je savršeno glavno jelo. Uz dodatak povrća pretvara se u prvoklasan i zdrav obrok.

5. Mlevena ćuretina

Ukoliko želite da spremite ćufte, sarme, musaku, iskoristite mlevenu ćuretinu koja je dosta zdravija od svinjetine.

6. Brokoli

Sadrži visok nivo proteina, mnogo vitamina C što ga čini odličnim za imuni sistem.

"Brokoli je povrće koje pravi specijalizovane imune ćelije za borbu protiv infekcije," kaže nutricionista Dejv.

7. Jaja

Jaja mogu da vam budu osnova za doručak. Ukoliko ste u žurbi skuvajte sebi dvoje jaja i ponesite na posao. Ako im dodate sir ili bareno i sveže povrće, imaćete savršen obrok.

8. Hleb od kiselog testa

To je onaj hleb koji su spremale naše bake. Onaj u Srpskom narodu poznat kao "hleb sa sedam kora". Ako odvojite dve kriške ovog hleba i namažete ih humusom, dobićete savršeno hranljiv doručak.

9. Sir

Birajte niskokalorični sir. To može biti mladi sir ili urda. Jedite ga sa palentom, sa povrćem ili uz grilovano pileće belo meso.

10. Smrznute bobice

Ovsena kaša sa voćem može da zameni doručak. Ali ako volite jače obroke, ovsenu kašu sa smrznutim bobicama koristite kako užinu.

"Smrznuto bobičasto voće je odličan izvor antioksidanata i vlakana tokom zimskog perioda," savetuje nutricionista.

11. Puter od kikirikija

Puter od kikirikija je kaloričan ali zasitan obrok. Ukoliko postite, namazan na hleb sa malo meda može biti odličan doručak.

12. Avokado

Fitnes instruktori i nutricionisti smatraju da se avokado uvek treba jesti. Samo nađite pravi recept za njega i koristite ga u salatama, za doručak ili laganu večeru.

13. Smeđi pirinač

Ako spremate rižoto, koristite smeđi pirinač. Ako ne jedete hleb, smeđi pirinač je zdrava zamena.

"Smeđi pirinač je odličan izvor ugljenih hidrata koji se sporo probavljuju i dobar je izvor vlakana," tvrde stručnjaci.

A koje su vaše cake za mršavljenje pišite nam u komentarima ispod teksta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs