ZBOG IZGLEDA SU JE VREĐALI I NAZIVALI MORŽOM: Smršala je 40 kg i sve iznenadila neverovatnom transformacijom

Nikolet Harper vređali su zbog izgleda, a onda je rešila da promeni svoj život i smršala neverovatnih 40 kilograma

Lepi & Zdravi
14:32h Autor:
ZBOG IZGLEDA SU JE VREĐALI I NAZIVALI MORŽOM: Smršala je 40 kg i sve iznenadila neverovatnom transformacijom
Vređali su je zbog kilaže a onda je smršala 40 kilograma, Foto: Printscreen/Instagram/nicoletteharper

Devojka iz Kvinslenda u Australiji pokazala je svoju neverovatnu transformaciju u gubitku težine nakon što je drastično promenila svoj stil života i izgubila neverovatnih 40 kilograma.

Nikolet Harper rekla je da je nakon što se odselila iz porodičnog doma i krenula na univerzitet bila prilično nesnađena sa situacijom koju joj je novostečena nezavisnost donela.

Ova 26-godišnjakinja je objasnila da je iz čiste lenjosti često jela brzu hranu dva puta dnevno, a obično je počinjala jutro doručkom u Mekdonaldsu, a dan završavala picom i gaziranim sokovima. Pore toga što nije morala sama da sprema, objašnjava da joj je ovaj način ishrane odgovarao jer je bio prilično povoljan.

"Imala sam totalno pogrešnu svest i nisam vodila računa o zdravlju. Nikada nisam razmišljala o tome šta jedem ili kako to utiče na mene”, rekla je.

Njena težina je počela da raste, na šta se nije posebno obazirala dok jednog dana nije ugledala trocigren broj na vagi.

„Uvek sam bio najdeblje dete u razredu. Mrzela sam časove fizičkog i sve što ima veze sa bilo kakvim vežbanjem“, rekla je Nikolet.

„Moji vršnjaci su bili prilično surovi po pitanju mog izgleda. Dečaci su me često nazivali moržem zbog moje težine, a bilo je i raznih drugih pogrdnih nadimaka", rekla je Nikolet, pa dodala:

„To mi je sada sve smešno, naročito što kad sam smršala mnogi ljudi koji nisu bili ljubazni prema meni na fakultetu počeli su da me prate na društvenim mrežama.

Nikolet Harper smršala je 40 kilograma
Nikolet Harper smršala je 40 kilogramafoto: Printscreen/Instagram/nicoletteharper

Kada je shvatila da je njen stil života počinje ozbiljno da utiče na njeno zdravlje, rešila je da stvar uzme u svoje ruke i počela da istražuje različite dijete.

Nakon nekog vremena upala je u začarani krug rigoroznih dijeta i ponovnog prejedanja, te je rešila da potraži stručnu pomoć.

Uz savete psihologa i unutrašnjeg rada na sebi kaže da se potpuno oporavila od poremećaja ishrane i da ima mnogo zdraviji odnos sa hranom.

„Trebalo mi je neko vreme da shvatim da preterano ograničavanje sebe u onome što sam mogla ili nisam mogla da imam zaista utiče na učestalost i težinu mojih prejedanja“, rekla je ona.

Srećom, uz stručnu pomoć sada kaže da se potpuno preporodila i da ima mnogo zdraviji odnos sa hranom.

„Trebalo mi je neko vreme da shvatim da preterano ograničavanje sebe u nečemu može da ima kontra efekat i da samo može da vam donese više štete nego koristi, rekla je ona.

Nikolet Harper
foto: Printscreen/Instagram/nicoletteharper

Ubrzo je potražila i pomoć trenera od koga je mnogo naučila u pogledu ishrane, unosa kalorija i da na hranu ne gleda kao na nagradu ili kažnjavanje sebe.

Veoma je važno da počnete da menjate svoje telo zato što volite sebe, a ne zato što mrzite sebe.", dodala je Nikolet.

Kaže kako se ni na koji način ne ograničava i ostavlja mesta za sve vrste hrane, ali se uvek fokusira na tri uravnotežena obroka dnevno uz zdrave grickalice. Ponekad sebi dozvoli da se opusti uz slatkiše ili brzu hranu, ali da sve to smatra delom uravnotežene ishrane.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs