TAJNA TOP FORME

Ima 83 godine i izgleda nestvarno dobro: Ove navike su zaslužne za vitku liniju Džejn Fonde! (FOTO)

Na izgledu joj zavide i duplo mlađe žene...

Fitnes & Nutricija
Autor:
Ima 83 godine i izgleda nestvarno dobro: Ove navike su zaslužne za vitku liniju Džejn Fonde! (FOTO)
Foto: Profimedia

21. decembra, Džejn Fonda, je napunila, verovali ili ne, 83 godine. Iako korača 9. decenijom života, na osnovu njenog izgleda nikad to ne biste naslutili.

Na njenoj vitkoj liniji i dobrom izgledu zavide joj i duplo mlađe žene, a mi smo istražili koje su to navike zaslužne za ovako dobar izgled.

Evo šta je ona rekla u jednom intervjuu. Kojih se to pravila strogo drži?

Izbegavajte dijete

Džejn Fonda je visoka od 173 cm i teška između 63 i 65 kg.

Glumica je sigrna da dijete nisu dobro rešenje, jer nakon izgladnjivanja uvek dolazi i vraćanja gotovo svih kilograma. Njen savet je da svaka žena pronađe svoju optimalnu težinu i da je zadrži.

"Nikad sebi nisam dozvolila da se ugojim više od 3-4 kilograma. Preterane oscilacije u kilaži nisu dobre ni za oraganizam, ni za kožu", kaže ona.

Demi Mur u 58. godini ima telo poput top modela: Ova 2 pravila su zaslužna za njenu vitku liniju! (FOTO)

Džejn Fonda
foto: Profimedia

Prema njenom mišljenju, da biste smršali, morate pravilno da se hranite. Na njenom tanjiru se nikad neće naći "brza hrana", ali će se tu sigurno naći povrće, žitarice, nemasna riba ili piletina i ćuretina, morski plodovi...

Za užinu jede šaku orašastih plodova, jer je oni najduže drže sitim između obroka. Postoje i oni dani kada nije toliko disciplinovana, ali oni su retki. "Uglavnom tokom praznika dopustim sebi da jedem štagod poželim, ali to traje nekoliko dana i onda se vratim na moj režim ishrane".

Ali glumica sebi tokom važnih praznika dopušta desert – na moći volje joj se može samo zavidjeti.

Ona je sigurna da namirnice koje unosimo u organizam moraju da budu kvalitetne i pune minerala i vitamina, jer sve što pojedemo, to ostavlja posledice na našem licu i telu.

Kraljica Ranija ima 50, a izgleda kao da joj je 30: Ove navike su zaslužne za njen mladoliki izgled i vitak stas! (FOTO)

Džejn Fonda
foto: Profimedia

Pored izbalansirane ishrane, ona redovno posećuje i teretanu

"Fizička aktivnost uklanja oticanje, poboljšava cirkulaciju krvi i povećava proizvodnju kolagena, produžujući mladolikost kože, zato je važno redovno vežbati", kaže glumica.

"Koji god trening da radite, on bi trebao da se sastoji od ova 3 segmenta, kardio, vežbe snage i istezanje. Trebate trenirati najmanje tri puta nedeljno i to minimum pola sata" ,zaključuje ona.

Na licu u 62. godini nema ni jednu jedinu boru: Ovo je tajna mladolikog izgleda Mišel Fajfer! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs