Probajte - oduševićete se

Vežba sa flašom izvajaće vam celo telo: Tanji struk, zateže cele noge, oblikuje zadnjicu!

Kažu da se do rezultata stiže izuzetno brzo

Fitnes & Nutricija
15:45h Autor:
Vežba sa flašom izvajaće vam celo telo: Tanji struk, zateže cele noge, oblikuje zadnjicu!
Foto: Shutterstock

Svakodnevno izvođenje samo jedne prave vežbe može biti mnogo korisnije nego da idete u teretanu dva puta nedeljno i vežbate sve mišiće, smatraju naučnici sa Univerziteta Teksas.

Baš u skladu s tim, otkrili smo jednu sasvim novu vežbu koja ne zahteva nikakvu specijalnu opremu (treba vam samo jedna flaša vode), a što se vremena tiče, oduzeće vam svega 15 minuta. Takođe, oduzeće vam dah kada vidite koliko brzo se rezultati vide!

Ako vam je želja da telo dovedete u top formu, ova vežba za noge je baš ono što vam treba!

Vežba sa flašom

Možda će vam izgledati previše jednostavno, ali ipak ćete morati malo da se pomučite. Vežba aktivira mišiće unutrašnje i spoljašnje strane butina, ali i zadnjicu, trbušnjake i mišiće donjeg dela leđa. Zauzvrat vežba nudi tanji struk, manji stomak, zategnute mišiće celih nogu, lepši tonus celog tela i ublažavanje otoka na nogama.

Kako se izvodi vežba sa flašom

Uzmite plastičnu flašu (što je šira, efekat je bolji), i stavite je tačno ispod prepona. Stopala su paralelna i što bliža jedno drugom. Koristeći mišiće unutrašnje strane butina, stegnite flašu koliko možete.

Zatim se uključuju i mišići leđa, zadnjice i stomaka - stegnite zadnjicu i stegnite flašu koristeći mišiće butina, stomaka i zadnjice. Karlica se mora pomeriti unapred kako biste ovo izveli.

Sve pokrete izvodite polako i postepeno, bez prevelikog opeterećenja i bez uključivanja kolena u vežbu.

Različiti nivoi vežbanja

Ovu vežbu treba raditi na sva tri nivoa, počevši od najlakšeg. Što je flaša s vodom niže postavljena, teže je izvesti vežbu, ali je rezultat sve bolji.

1. nivo - flaša je ispod prepona;

2. nivo - flaša je pozicionirana između prepona i kolena;

3. nivo - flaša se stavlja između kolena.

U ovoj vežbi flaša vam je neophodna samo na početku, da biste shvatili kako tačno mišići treba da rade. U budućnosti vam neće biti potrebna, pa ćete vežbu moći da izvodite bilo kada i bilo gde - na primer dok čekate prevoz ili red u samoposluzi.

Dodatni benefiti vežbe sa flašom

Osim što popravlja tonus i skida kilograme, ova vežba aktivira mišiće karlice, ublažava bol u leđima i pomaže sa nekim ženskim problemima, kao što je prolaps materice ili problemi sa bešikom. Vežba zateže stomačne mišiće, što znači da će i aktivnost creva biti olakšana i bolja.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs