veoma je važno da pročitate

Odluke koje će vam promeniti život: 4 stvari koje morate sebi priuštiti u Novoj godini!

Briga zasebe je bitna da bismo funkcionisali u životu, a ovo su načini na koji ćete sebi pomoći da pokažete da ste važni

Lepi & Zdravi
18:11h Autor:
Foto: Shutterstock

Svi mi redovno brinemo o poslu, o projektu na kojem radimo, o kućnim ljubimcima, o deci, partneru, kući. Ali kada ste se poslednji put zaista pobrinuli za sebe, a da to nije uključivalo samo neizostavni odlazak frizeru ili kupovina neke stvarčice?

Pobrinite se za dopunsko zdravstveno osiguranje

Iako je mnogima to poslednje na pameti, činjenica je da vas dopunsko zdravstveno osiguranje može spasiti i uštedeti značajne količine stresa, ali i novca.

Ne samo da ćete izbeći plaćanja za svaki recept, vađenje krvi ili uzimanje uzorka tokom gljivičnih infekcija, nego ćete uštedeti ako iznenada završite u bolnici na neočekivanom hirurškom zahvatu.

Barem jednom godišnje posetite zubara

Prevencija je najbolji lek. Kao što je važno brinuti i o troškovima svog zdravlja, jednako je važno preduzeti i konkretne korake u njegovom očuvanju, a prevencija je najbolji put za to.

Jedite prasetinu , nosite crveno, ne bacajte smeće: Ovako će vam Nova godina biti ispunjena samo srećom!

foto: Profimedia

Iako je mnogima od nas odlazak stomatologu jedan od najgorih poseta zdravstveno ustanovi, pravovremeni odlasci poštedeće vas većih bolova. Strah koji vezujemo uz odlazak stomatologu uglavnom je posledica klasičnog uslovljavanja odnosno loše iskustvo koje u nama budi negativne emocije. Ali, ako odete stomatologu na preventivni pregled, možete sprečiti kasnije mnogo gore bolove.

Brinite o svome telu

Iako je bitno ići na preventivne preglede, jednako je važno da i sami brinete o svome telu. Zdrava ishrana i vežbanje u tome igraju glavnu ulogu.

Dakako, retko ko od nas pazi na to da mu baš svaki obrok bude savršeno balansiran, ali barem veći deo vremena pripazite na to šta jedete.

Mudrost drevnih Maja: 8 saveta za dug i zdrav život!

foto: Profimedia

Na posao ponesite obroke pripremljene kod kuće i tako izbegnite odlazak u pekare.

Jedite sezonske namirnice, poput toplih obroka na kašiku u ovo doba godine, te, pre svega, pijte dovoljno vode. Ako ste dehidrirani, primetićete da vam koža nije u najboljem stanju, a neizostavne su i česte glavobolje.

Ruku pod ruku sa zdravom ishranom ide i vežbanje. Da biste bili zdravi, ne morate se baviti ekstremnim sportovima ni prikupljati medalje u atletici; dovoljno je da se krećete.

Telo svakog čoveka je stvoreno za pokret, ne za sedenje pred ekranima. Pokušajte da trčite, baviti se jogom, plivanjem ili pilatesom, a čak i obična šetnja od 15 minuta nakon večere učiniće čuda za vaše telo.

Ulažite u odnose s drugima

Osim brige za telo, jednako je važna i briga za naše psihičko zdravlje, a velik deo njega čini i naše zadovoljstvo odnosima s drugim ljudima.

Niko od nas ne može živeti potpuno sam, izlolovan od bilo kakve socijalne interakcije.

Izdvojite taj jedan sat za kafu s najboljom prijateljicom ili s bivšom koleginicom s prošlog radnog mesta.

Japanska pravila za snažan i zdrav život: Promenite ove tri navike - preporodićete se!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...