Pogledajte

Bore, podočnjaci, ispijeno lice: Još gore ćete izgledati za 10 godina, a ovo je razlog! (VIDEO)

Ako ne spavate dovoljno, vaš organizam luči više hormona kortizola, koji snižava nivo kolagena, ključne supstance koja održava kožu mladom
Lepi & Zdravi
17:24h Autor:
Bore, podočnjaci, ispijeno lice: Još gore ćete izgledati za 10 godina, a ovo je razlog! (VIDEO)
Foto: You Tube / Printscreen / BuzzFeedBlue

Za potrebe eksperimenta koji je za cilj imao da podstakne ljude da promene svoje navike u spavanju i svakodnevno pružaju sebi dovoljnu količinu sna, naučnicu su rešili da volonterima pokažu kako nedovoljan san utiče na prerano starenje.

Nekoliko ljudi je okupljeno i od njih je traženo da kažu koliko spavaju i zbog čega je odgovor baš takav. Jedna volonterka rekla je da ima problema sa nesanicom, a jedan ispitanik je priznao da spava tri do četiri sata, samo zato što mora malo da spava, pa hoće sa tim da prekine.

Zbog nezadovoljavajućih odgovora - niko nije naveo da spava više od 6 sati - dovedena je šminkerka, koja im je omogućila uvid u to kako će izgledati kroz 10 godina, ukoliko ne promene navike u spavanju.

Sećate se žene koja ne stari? Anet (74) ima biljku besmrtnosti, kune se u njenu lekovitu moć!(VIDEO)

hormona kortizola kolagena
održava kožu mladom

Sa druge strane, usled nedostatka sna, telo ne proizvodi dovoljno hormona rasta, što se odražava na izgled kože. Kao prvi simptomi javljaju se sitne bore oko očiju, podočnjaci i tamni kolutovi.

Kada su se pogledali u ogledalu, bili su zapanjeni, zgađeni, prestrašeni. Nisu više bili tako ubeđeni da ne treba dovoljno da spavaju!

Pogledajte video, pa se zapitajte pružate li i vi vašem organizmu dovoljno sna.

Legendarna Džoan Kolins (83): Ako jedete đubre od hrane, izgledaćete kao đubre!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs