Sa 59 godina i posle 2 porođaja izgleda kao da joj je 23: Nikad ne odustaje od ova 4 pravila vezana za ishranu

Elizabet Harli ponovo izabrana među 100 najzgodnijih žena sveta - u 59. godini

Lepi & Zdravi
Autor:
Sa 59 godina i posle 2 porođaja izgleda kao da joj je 23: Nikad ne odustaje od ova 4 pravila vezana za ishranu
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Elizabet Harli svojim izgledom na pragu sedme decenije dokazuje koliko je pravilna ishrana ključ njenog mladolikog izgleda. Iako će sledeće godine napuniti 60 godina, njena linija je zavidna i mlađim generacijama, a ona sama tvrdi da tajna nije u skupim tretmanima već u balansiranoj ishrani i jednostavnim navikama.

1 / 7 Foto: FlightPhotoAgency / Flight Photo Agency / Profimedia

„Ne jedem brzo, ne jedem mnogo, ne jedem često, i ne jedem kasno,“ otkriva Elizabet, objašnjavajući da se pridržava pravila manjih obroka i temeljitog žvakanja. Njeni obroci obavezno uključuju sveže voće i povrće, a hleb pravi sama kod kuće, birajući zdrave, domaće sastojke umesto industrijski prerađene hrane.

Što se suplementacije tiče, Elizabet se oslanja isključivo na rezultate krvne slike – suplement uzima samo kada joj lekari pokažu deficit vitamina, izbegavajući trendove poput zelenih smutija ili detoks pića.

"Ja ne pravim nikakve čudne zelene napitke ni šejkove", kaže Elizabet.

"I ne uzimam bilo kakve suplemente osim ukoliko mi analiza krvi ne pokaže nedostatak nekog vitamina ili suplementa."

Zgodna glumica kaže da jede baš sve, ali ono što može da se spremi u njenoj kuhinji, od namirnica koje sama nabavi.

"Ne kupujem nikakva gotova ili polugotova jela, ništa dijetalno ni keks, sendviče, gazirana pića. Jedem i hleb, ali onaj koji pravim kod kuće u aparatu za mešenje. Moje je pravilo samo da uvek pola tanjira mora da zauzima voće ili povrće. Ako napravim sendvič kod kuće, od mog hleba, onda uvek pojedem i jabuku", kaže Elizabet.

Zahvaljujući ovoj disciplini, Harli izgleda neverovatno i danas, sa linijom koja je dovela do toga da bude izabrana među 100 najzgodnijih žena na svetu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs