Dijeta 7 supa sastoji se iz čorbica koje su niskokalorične, bogate vlaknima, vitaminima i mineralima koji pomažu u poboljšanju crevnih pokreta i regulaciji opštih funkcija tela.
Jednostavno ih je pripremiti, nisu monotone, sjajnog su ukusa a obogaćene su i termogenim sastojcima, poput bibera i đumbira. Ovi sastojci ubrzavaju metabolizam i stimulišu mršavljenje.
Trebali biste izbegavati upotrebu soli ili unapred pripremljenih bujona i osnova u svojim supama kako biste sprečili zadržavanje tečnosti. Takođe biste trebali izbegavati pasiranje supa pre konzumiranja, jer vlakna koja su ostala netaknuta mogu pomoći da ostanete siti tokom celog dana.

Uz ovih 7 recepata ćete skinuti kilograme viška u zavisnosti koliko dugo i koliko predano se pridržavate dijete.
1. Supa od bundeve i đumbira: Tajni sastojak za ubrzavanje metabolizma
Supa od bundeve i đumbira bogata je vitaminom A, vlaknima i antioksidansima koji mogu povećati metabolizam i poboljšati rad creva.
Sastojci:
- ½ kašičice maslinovog ulja
- ½ srednjeg luka, iseckanog na male komade
- 1 čen belog luka, iseckan i izgnječen
- ½ kg bundeve, oljuštene i iseckane
- 2 šolje ključale vode
- biber po želji
- ½ kašičice muskatnog oraščića
- ½ kašičice rendanog đumbira
- 2 lista kupusa, iseckana
Priprema:
Propržite crni luk i beli luk na maslinovom ulju, zatim dodajte ključalu vodu, biber i ostale iseckane sastojke. Ostavite da se kuva oko 30 minuta. Zatim dodajte muskatni oraščić i đumbir, i kuvajte još 10 minuta pre nego što sklonite sa vatre.
2. Supa od piletine sa tikvicama: Vaš saveznik u borbi protiv viška kilograma
Supa od piletine sa tikvicama optimalna je za eliminisanje zadržavanja tečnosti i podsticanje mršavljenja.

Sastojci:
- 1 pileća prsa
- 4 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- ½ tikvice
- 2 šargarepe
- ½ kupusa
- 1 šaka rendanog kupusa
- 2 paradajza
- peršun, po želji
- 1 litar vode
Priprema:
Propržite beli luk na maslinovom ulju, zatim dodajte pileće meso iseckano na kockice. Kuvajte dok piletina ne pobeli. Zatim dodajte ključalu vodu i ostale sastojke iseckane na kockice i kuvajte na srednjoj vatri. Ako želite, koristite ekspres lonac i kuvajte sve sastojke 5 minuta.
3. Čarobna supa od paradajza, kupusa i praziluka za detoksikaciju i mršavljenje
Supa od paradajza, kupusa i praziluka bogata je vlaknima i antioksidansima koji pomažu u ubrzavanju rada creva, hidriranju tela i smanjenju LDL holesterola. Ova supa za mršavljenje se priprema veoma lako, a od sastojaka vam treba:

Sastojci:
- 3 srednja paradajza
- 1 cela zelena paprika, bez semena
- 3 velika luka
- 3 srednje šargarepe
- 1 stabljika praziluka
- 350 g crvenog kupusa (pola malog kupusa)
- 2 litra vode
Priprema:
U loncu sa 2 litre vode dodajte sve sastojke, iseckane, i kuvajte na niskoj temperaturi oko 30 minuta, ili dok svi sastojci dobro ne omekšaju. Takođe možete dodati biber, beli luk i peršun, ali trebali biste izbegavati dodavanje soli ili unapred pripremljenih bujona.
Takođe je važno zapamtiti da supe treba konzumirati na večeri, i da će mršavljenje biti efikasnije ako jedete zdravo tokom celog dana.
4. Zasitna supa od mlevenog mesa i pastrnjaka: Gurmanski put do vitke linije
Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 rendani luk
- 2 rendane šargarepe
- 1 pastrnjak, rendan
- 1 cvekla, rendana
- 1 šaka spanaća
- So i biber
foto: Shuterstock
Priprema:
Propržite meso na maslinovom ulju i dodajte luk dok ne postane zlatan. Dodajte povrće i pržite još 5 minuta. Začinite solju i biberom po ukusu i dodajte vodu dok sve ne bude pokriveno. Kuvajte na niskoj temperaturi dok povrće ne omekša. Sklonite sa vatre i poslužite. Ako više volite, možete pasirati supu da biste joj dali kremastiju teksturu.
5. Egzotična supa od bundeve sa karijem: Okusite tropsku dijetu za mršavljenje
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 srednji luk, iseckan
- 4 šolje bundeve, iseckane
- 1 litar vode
- Prstohvat origana
- So, kajenka paprika, kari, peršun i žalfija po ukusu
foto: Profimedia
Priprema:
Propržite luk na maslinovom ulju i dodajte bundevu. Dodajte so, vodu i začine. Kuvajte dok bundeva ne omekša. Sačekajte da se ohladi i pasirajte. Pre serviranja, ponovo zagrejte supu i poslužite sa peršunom.
6. Kremasta čarolija: Supa od šargarepe koja topi kilograme
Sastojci:
- 8 srednjih šargarepa
- 2 srednja krompira
- 1 mali luk, iseckan
- 1 čen belog luka, iseckan
- 1 kašika maslinovog ulja
- So, biber, peršun i bosiljak po želji
foto: Profimedia
Priprema:
Propržite crni i beli luk dok ne postanu zlatni. Dodajte šargarepe i krompir i prekrijte sa 1,5 l vode. Kuvajte na niskoj temperaturi dok povrće ne omekša. Pasirajte supu dok ne postane kremasta i dodajte začine i bilje. Ostavite da proključa još nekoliko minuta, zatim poslužite.
7. Idealna jesenja večera: Supa od bundeve i piletine za brzo mršavljenje
Sastojci:
- 1 kašika kokosovog ulja
- 1 mali luk, rendan
- 2 čena belog luka, izgnječena
- 1 kg tikve, iseckan na kocke (oko 5 šolja)
- 300 g krompira
- 4 šolje vode
- So i biber, po želji
- 1 šolja obranog mleka
- 2 kašike krem sira
- 150 g kuvane piletine, iseckane na kocke
- 1 kašika peršuna, iseckanog
Priprema:
Zagrejte kokosovo ulje i dodajте luk i beli luk dok ne postanu zlatni. Dodajте bundevu i krompir, vodu, so i biber, i kuvajte 20 minuta (ili dok bundeva ne omekša). Pasirajte dok ne dobijete kremastu mešavinu, zatim dodajте mleko i mešajте. Dodajте krem sir, peršun i kuvanu piletinu i mešajте. Poslužite dok je toplo.
Stil / Dijeta.net
Bonus video: