BIZARNE DIJETE GLUMACA UZ KOJE SU MRŠAVILI: Jedna bila blizu SMRTI, druga pila glinu, a treći jeo živu jetru zbog uloge

Bizarne dijete koje su glumci koristili, često su rezultirale lošim zdravljem i problemima.

Lepi & Zdravi
BIZARNE DIJETE GLUMACA UZ KOJE SU MRŠAVILI: Jedna bila blizu SMRTI, druga pila glinu, a treći jeo živu jetru zbog uloge
Foto: Filmax Group / Entertainment Pictures / Profimedia

Dijete koje glumci koriste, često budu takve da uključuju povrće, voće, unos proteina, vežbanje i smanjenje unosa šećera.

Međutim, nisu sve zvezde išle tim "laganim" putem. Neke od njih su imale svoje metode koje su se često završile loše.

Na primer, Ešton Kučer je imao dijetu koja se sastojala samo od voća, orašastih plodova i semenki, dok se pripremao da igra ulogu Stiva Džobsa. Na kraju je dva puta bio hospitalizovan zbog pankreatitisa.

Kristijan Bejl

Kristijan Bejl
foto: Dsanchez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kristijan Bejl je imao izuzetno restriktivnu dijetu za svoju ulogu u filmu ,,Mašinista". Svakog dana, sve što bi konzumirao bila bi crna kafa, jedna jabuka i konzerva tunjevine. Takođe je rekao „Smislio sam apsolutno briljantan metod da samo pušim cigarete i pijem viski da bih izgubio težinu“. Pošto je toliko gubio na težini, producenti filma morali su da ga zaustave zbog zdravstvenih rizika.

En Hatavej

En Hatavej
foto: Ettore Ferrari / Zuma Press / Profimedia

En Hatavej je jela samo dva tanka sloja paste od sušenih ovsenih pahuljica dnevno, dok je igrala Fantinu u ,,Les Misérables". „Morala sam da budem opsesivna oko toga, ideja je bila da izgledam blizu smrti", priseća se ona tog iskustva.

Takođe je rekla da je dijeta bila zaista loša za njeno zdravlje, rekavši „Taj gubitak težine nije bio dugoročna dobra stvar za moje zdravlje, i trebalo mi je mnogo vremena da se vratim."

Zoi Kravic

Zoe Kravitz, Zoe Kravic
foto: EPA / Claudio Onorati

Zoi Kravic je otkrila da je ,,pila glinu" za svoju ulogu. Morala je da smrša za ulogu i objasnila: „Pokušala sam da to uradim na najzdraviji način, iako to nije zdravo. Na kraju sam pila glinu, jer ona čisti tvoje telo i ispunjava te."

Natali Portman

Natali Portman
foto: Emilio Utrabo/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Dok je snimala ,,Crnog labuda", ishrana Natali Portman bila je veoma restriktivnač. Glumica je „živela samo na šargarepi i bademima“.

,,Bilo je nekoliko noći kada sam mislila da ću bukvalno umreti." rekla je Portmanova.

Leonardo Dikaprio

Leonardo Dikaprio
foto: Profimedia

Dok je snimao film ,,Povratnik" (za koji je dobio Oskara), Leonardo Dikaprio je insistirao da jede sirovu bizonsku jetru kako bi mogao da živi što bliže svom liku, Hjuu Glasu. Odeljenje za rekvizite je prvobitno napravilo lažni komad mesa napravljen od želea, ali Leo nije mislio da to izgleda dovoljno realno.

Silvester Stalone

Silvester Stalone
foto: Profimedia

Silvester Stalone jeo je ogromne obroke za svoju ulogu u filmu ,,Zemlja policajaca". Jedan obrok se sastojao od „pet palačinki natopljenih namazom od kikirikija i šlagom, činija ovsenih pahuljica, dva đevreka sa više namaza od kikirikija, deset prženih jaja, pomfrita i čizkejka“. I dok mu tada nije previše smetala dijeta, rekao je da mu je bilo teže da smrša nakon završetka snimanja.

Kris Hemsvort

Elsa Pataki, Kris Hemsvort
foto: Media-Mode / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kris Hemsvort je morao da smrša za svoju ulogu i objasnio je da su „u jednom trenutku dnevni obroci bili kuvano jaje, par krekera i štapić celera“.

Džejkob Elordi

Džejkob Elordi
foto: LiveMedia / ddp USA / Profimedia

Džejkob Elordi je rekao da je tokom snimanja ,,Prisile" jeo pola kilograma slanine svakog dana.

„U proseku sam imao otprilike pola kilograma slanine dnevno. Nije toliko primetno jer sam prilično visok, ali sam bio najkrupniji no ikada" istakao je glumac.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs