TRIK VOJNIKA UZ KOJI SU MOGLI ZASPATI ZA SAMO 2 MINUTA: Mnogi su probali i tvrde da je baš EFIKASAN, a tehnika je laka

Fitnes trener je podelio trik vojnika uz pomoć kojeg utonu u san veoma brzo, a njegov snimak je postao viralan munjevitom brzinom.

Lepi & Zdravi
07:02h Autor:
TRIK VOJNIKA UZ KOJI SU MOGLI ZASPATI ZA SAMO 2 MINUTA: Mnogi su probali i tvrde da je baš EFIKASAN, a tehnika je laka
Kako da zaspite za 2 minuta uz pomoć trika vojnika?, Foto: Printscreen TikTok - Sleep brain sleep

Fitnes trener Džastin Agustin, osim što deli savete o vežbanju i zrdavkoj ishrani, otkrio je i sjajan trik vojnika iz koji možete zaspati za dva minuta. Sve je detaljno demonstrirao, objašnjavajući tehniku korak po korak, a mnogi korisnici društvenih mreža su potvrdili da je stvarno efikasna metoda.

"Ova je tehnika razvijena u vojsci kako bi vojnici mogli zaspati u bilo koje vreme, na bilo kojem mestu, čak i na bojnom polju kada je okruženje krajnje neugodno i bučno. San je za vojnika ključan", rekao je na samom početku.

Vojska
foto: Shutterstock

Šta treba da učinite?

"Za početak trebate duboko udahnuti i postepeno opuštati svaki deo tela, jedan po jedan. Započnite s opuštanjem mišića na čelu, a zatim opustite oči, obraze, vilicu i usresredite se na disanje. Nakon toga slede vrat i ramena. Pazite da ramena nisu napeta: spustite ih što niže možete i neka vam ruke budu labave", objasnio je on.

@_sleepbrainsleep_ Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ original sound - Sleep Brain Sleep

Potom je poželjno da zamišljate dva scenarija, te da ne razmišljate ni o čemu drugom.

"Prvo možete zamisliti kako ležite u čamcu na mirnom jezeru, a iznad vas je samo čisto plavo nebo. Ako to ne upali, probajte zamisliti da ležite na crnoj mreži za ljuljanje u mrklom mraku. Ako osećate da vam misli skreću na nešto drugo, ponavljajte u sebi 10 sekundi: 'nemoj misliti, nemoj misliti, nemoj misliti'", otkrio je.

Pidžama, Spavanje
foto: Shutterstock

Da bi postala efikasna, neophodno je da je vežbate svako veče, bar, šest nedelja.

- Prema mojim saznanjima, čak 96 posto ljudi koji su svladali ovu tehniku može zaspati dva minuta nakon što zatvore oči - kaže trener.

Sa druge strane, i brojni korisnici su istakli da im zaista pomaže, posebno oni koji imaju problema sa nesanicom.

"Ja sam bio vojnik i tako su me učili. Imao sam profesora psihologije na fakultetu koji je veteran. On nam je ovo predavao. Definitivno deluje", napisao je jedan od korisnika TikToka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs