IBRAHIMOVIĆ U 5. DECENIJI IZGLEDA KAO APOLON I IMA TELO KAO SALIVENO: U punoj je snazi, a evo šta jede tokom dana

Evo kako se hrani Zlatan Ibrahimović, pa u 5. deceniji izgleda kao mladić i ima dobru formu.

Lepi & Zdravi
17:24h Autor:
IBRAHIMOVIĆ U 5. DECENIJI IZGLEDA KAO APOLON I IMA TELO KAO SALIVENO: U punoj je snazi, a evo šta jede tokom dana
Kako se hrani Zlatan Ibrahimović, Foto: LCD / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Životna priča Zlatana Ibrahimovića obeležena je teškim detijnstvom, ali ga to nije sprečilo da postane jedan od najboljih fudbalera današnjice. Postao je jedna od omiljenih javnih ličnosti, sa neverovatnim smislom za humor.

Njegova karijera je više nego uspešna, a nedavno su pokrenute spekulacije o završetku iste. Međutim, čuveni fudbaler nastaviće da igra za Milan. Ono što mnoge zanima jeste kako to da u 41. godini igra kao da je mladić, a jedim delom, za to je zadužen način njegove ishrane.

Ishrana slavnog fudbalera sastoji od belog mesa, svežeg voća i povrća, ali dopušta sebi i sušenu govedinu, brezaolu. Međutim, izbegava svu zamrznutu hranu, čak i sladoled, dok testeninu jede u retkim prilikama, prenosi Dnevnik hr.

Zlatan Ibrahimović
foto: Profimedia

Ibrahimović jede samo nerafinisani šećer, a naročito obraća pažnju na količinu obroka. Izuzeci ipak postoje, pišu italijanski mediji, a prenosi hrvatski portal. U pitanju su "nagrade" tokom leta ili nakon utakmica. Jedna takva nagrada je pica ili jelo po izboru jednom nedeljno. Ali i u tim situacijama jako pazi na količinu hrane koju unosi, a pržene namirnice i deserti su strogo zabranjeni. Fudaler vodi računa i o kvalitetu hrane koju jede.

Zlatan Ibrahimović
foto: LCD / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ljutio se zbog voća i povrća

Za njega se vezuje još jedna kulinarksa priča pa se tako "pripoveda" da je bio jako ljut kada je stigao u PSG zbog toga što u klupskoj kuhinji nije bilo dovoljno svežeg voća i povrća za igrače. A nedavno je izjavio da mu je teško da dodatno smrša jer ima samo osam odsto masnoće u telesnoj masi.

Ibrahimovića je nastavka karijere mogla da košta povreda kolena, a njegov sluaj u svetskom fudbalu nije baš tako redak, gledano iz ugla godina jer se granica za igranje u fudbalu ozbiljno pomera, što je ne tako davno bilo nezamislivo. Primer je i Kristijano Ronaldo koji u 37. aktivno igra kao nekada.

1 / 10 Foto: Jonathan Moscrop / Zuma Press / Profimedia

(Stil/ Dnevnik.hr./ Blic Žena)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs