mentalno zdravlje

PLAČEM SVAKI DAN VEĆ NEKOLIKO GODINA: Bela Hadid o psihičkoj borbi!

Slavna manekenka progovorila o svojoj borbi sa mentalnim zdravljem

Lepi & Zdravi
09:25h Autor:
PLAČEM SVAKI DAN VEĆ NEKOLIKO GODINA: Bela Hadid o psihičkoj borbi!
Foto: Profimedia

Američka manekenka Bela Hadid (25) objavila je na Instagramu video snimak i nekoliko fotografija na kojima se vidi da je lije suze, a onda je progovorila o svojim problemima sa mentalnim zdravljem.

Slavna lepotica sa modnih pista podelila je svoje višegodišnje iskustvo sa depresijom i teskobom i podsetila pratioce da društvene mreže nisu stvarni život.

Nakon video snimka u kojem njena prijateljica Vilov Smit iskreno govori o svojim nesigurnostima, usledile su i fotografije uplakane Hadid.

"Volim te i volim tvoje reči. Zbog njih sam se osećala manje usamljeno i zato hoću ovo da objavim", napisala je Hadid u opisu, obraćajući se lično svojoj prijateljici.

Zatim se osvrnula na svoju borbu.

"Ovo je skoro moja svakodnevica, svaku noć već nekoliko godina. Društvene mreže nisu stvarne. Svi vi koji se borite, upamtite to. Ponekad sve što morate čuti jest da niste sami. Dakle, od mene za vas, niste sami. Volim te, vidim te, i čujem te. Samopomoć i mentalna bolest/hemijska neravnoteža nije linearna i gotovo je poput rolekostera sa preprekama... ima svoje uspone i padove", napisala je Bela Hadid i nastavila:

"Imala sam dovoljno slomova i izgaranja da znam ovo: ako dovoljno radiš na sebi, posvetiš vreme da sam razumeš svoje traume, okidače, radosti i rutinu, uvek možeš da razumeš ili naučiš više o svojoj boli i kako se nositi s njom.

Želim da znate da uvek postoji svetlo na kraju tunela. Biće bolje", nastavila je, a onda na kraju dodala da je "sve teže i teže ne podeliti svoju istinu".

Inače, Bela Hadid je još u januaru ove godine progovorila o borbi s teškom depresijom i anskioznošću još od tinejdžerskog uzrasta.

Kako je ušla u 20-e, manekenka je rekla da joj se socijalna anksioznost pogoršala. Priznala je da je uzela kratku pauzu od društvenih mreža kako bi se fokusirala na zdravlje.

"Odvojite vreme za vaše mentalno zdravlje. Uvek se isplati iskoristiti svoj puni potencijal", zaključila je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs