Stručnjaci kažu

Kako da zategnete kožu na stomaku posle gubitka kilograma ili porođaja: 9 najvažnijih pravila!

Ne, nije u pitanju naporno vežbanje ili estetska korekcija

Lepi & Zdravi
Autor:
Kako da zategnete kožu na stomaku posle gubitka kilograma ili porođaja: 9 najvažnijih pravila!
Foto: Shutterstock

Žene koje vežbaju najmanje 2.5 sata nedeljno tokom trudnoće imaju veće šanse da brže vrate svoju kilažu nakon porođaja. Ali, ovo ponekad nije dovoljno da bi vaša koža bila čvrsta i zategnuta kao nekada.

Pratite ove savete stručnjaka i uspećete da brže i lakše zategnete kožu, posebno na stomaku, nakon porođaja ili značajnijeg mršavljenja.

1. Atmosfera u spavaćoj sobi

Verovali ili ne, od velike je važnosti kvalitet i kvantitet spavanja, jer to dosta utiče na vaše zdravlje i kožu. Morate da znate sledeće četiri stvari:

  • Spavaća soba treba da bude što mračnija
  • Treba da bude prohladna. Najbolja temperatura je 18.3 stepena. Ako vam je hladno, bolje je da uzmete još jedno ćebe nego da zagrevate sobu.
  • Ne jedite dva sata pre spavanja
  • Izbacite sve uređaje iz spavaće sobe

2. Koristite kreme sa retinoidima

Kreme za učvršćivanje mogu da pomognu da koža izgleda mlađe, ali ne zaboravite da ih nanosite redovno i u dovoljnoj količini. Dermatolozi savetuju kreme koje sadrže vitamin A.

3. Šetajte svakog dana 20 minuta i radite vežbe snage

To će održati brzinu vašeg metabolizma i snabdeti ćelije kiseonikom. Tako će i koža izgledati bolje. Vežbe za stomačne mišiće ne moraju puno da utiču na zatezanje kože, ali će vam ojačati mišiće.

Kako da brzo izgubite kilograme sa nogu i bokova: Dovoljno je da radite samo 1 vežbu! (FOTO)

Šetnja, Hodanje
foto: Shutterstock

4. Masaža bademovim uljem

Osim što će sprečiti isušivanje, bademovo ulje može da popravi tonus kože. Kostite ga za masažu stomaka kako biste imali dvostruki efekat.

5. Pazite na holesterol i kortizol

Kada holesterol nije na optimalnom nivou, lipidna barijera se prekida i koža brže gubi vlažnost, zbog čega gubi i čvrstinu. Pripazite i na kortizol - ako ste pod velikim stresom, to se odražava i na kvalitet kože.

6. Svakog dana pojedite jednu porciju nemasnog proteina

Eksperti preporučuju 2 porcije voća, 2 porcije povrća i 0.75 g proteina po kilogramu telesne težine svakog dana.

Započinjemo Keto izazov! 21 dan bez šećera i ugljenih hidrata: Evo šta da jedete ove nedelje! (JELOVNIK)

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

7. Piling od kafe

Stručnjaci kažu da masaža pomoću pilinga od kafe pomaže limfnoj drenaži i utiče na elastičnost tkiva kože sprečava pojavu celulita. Koristite svežu kafu, ne talog ili kafu koja je već korišćena. Praktikujte piling jednom ili dva puta nedeljno.

8. Obratite pažnju na boju urina

Pijte oko 2.7 litara vode svakog dana. Nakon mokrenja obratite pažnju na boju urina. Ako je previše taman, povećajte unos vode.

9. Ne praktikujte rigorozne dijete

Mučeći sebe rigoroznim dijetama nećete uspeti da učvrstite kožu. Telu su neophodni različiti nutrijenti, uključujući i zdrave masti. Uskraćivanjem neke od grupe namirnica možete da imate samo kontraefekat.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs