Preporuka

8 stvari koje morate da uradite pre 8h ujutru: Kilogrami se tope, energija raste!

Da bi stvari krenule da se odvijaju u pozitivnom smeru, kada je vaš život u pitanju, trebalo bi da steknete neke zdrave navike koje će vas preporoditi.

Lepi & Zdravi
Autor:
8 stvari koje morate da uradite pre 8h ujutru: Kilogrami se tope, energija raste!
Foto: Shutterstock

Savet stručnjaka je da svako jutro radite ovih 8 stvari i to pre 8 sati:

1. Spavajte 7 + sati dnevno. To je zdrav san.

Prednosti zdravog i redovnog sna su: Dobra memorija; dug život; zdrav organizam; manje stresa; mršanje; kreativnost; fokusiranost; smanjuje zavistnost od kofeina; smanjuje rizik od nezgoda; smanjuje depresiju i td.

2. Molite se ili meditirajte (kako vam je draže)

Molitva će učiniti da se osećate menalno jaki i puni pozitivne energije, jer "verujete" da će tog dana da vam se dese dobre stvari i da ste zaštićeni, sigurni.

3. Fizička aktivnost

Ne kažemo vam da džograte (mada je to najbolja opcija), ali čak i blaga fizička aktivnost učiniće čuda za vaše telo. Krvni sudovi i lučenje limfe će se povećati, telo će se razbuditi, metabolizam će se ubrzati i td.

4. Doručkujte proteine: slaninu i jaja

Donald Leiman, profesor u Čikagu, preporučuje unos 30 grama proteina tokom doručka. Zahvaljujući takvoj ishrani imaćete dovoljno energije, osećaćete se siti i izbeći ćete doručak u vidu peciva i slatkiša.

Tim Feris tvrdi istu stvar, s tim što on predlaže da doručkujete 30 grama proteina 30 minuta nakon buđenja. On tvrdi da je zbog te navike smršao 8 kilograma za mesec dana.

5.Tuširanje hladnom vodom

Svi svetski stručnjaci tvrde da tuširanje ili kupanje u hladnoj vodi može da donese samo dobrobit celom telu. Doktor Bubnovski, ruski stručnjak tvrdi da je zahvaljujući tome što telo uroni u hladnu vodu na 5 sekundi svako jutro, izlečio visok krvni pritisak i ojačao imunitet.

6. Slušajte ili čitajte korisne stvari

Ako vas vesti zamaraju i demorališu, nemojte ni da ih čitate ili slušate. Pustite sebi muziku koja vas čini srećnim. Čitajte par redova knjige koju volite i sve će doći na svoje mesto.

7. Preslušajte se. Razmislite o svojim ciljevima.

Da li znate kuda idete? Šta je to što biste voleli danas najviše na svetu? Ako znate svoje ciljeve, sve će brzo doći na svoje mesto.

8. Uradite barem jedan korak ka svom dugoročnom cilju.

Sutra je sada. Ne odlažite ono što volite ili želite. Vreme je da se pobrinete za sebe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs