Ishrana nije jedini faktor koji utiče

Kad prestanete da radite ovih 6 stvari, stomak će se sam istopiti: Ovo je smrt za masne naslage na struku!

Ak ste pomislili da treba da se preznojavate u teretani ceo dan, varate se

Lepi & Zdravi
Autor:
Foto: Shutterstock

Gojenje u predelu stomaka je najčešće, a skidanje masnih naslaga sa ovog dela tela najteže. Iako je prvo rešenje obično dijeta, morate da imate u vidu da na masnoće na struku ne utiče samo ishrana, već i neke vaše navike.

 

Kad izbacite sledećih 6 navika, trebalo bi da se stomak praktično otopi!

 

Pušenje

 

Pre svega, prilikom konzumacije cigareta guta se puno vazduha, zbog čega stomak otiče. Drugo, toksične supstance iz cigareta ubijaju dobre bakterije koje su zadužene za pravilno fukncionisanje creva. Treće, pušenje je smrtonosna navika koje što pre treba da se rešite.

 

Uživanje u alkoholnim pićima

 

Prazne kalorije kojih su ovakva pića pune, pomažu da se ugojimo. Osim toga, redovno konzumiranje alkohola, čak i u malim dozama, usporava mezabolizam i inicira da telo skladišti masti, umesto da ih koristi kao energiju. Isto kao i cigarete, i alkohol uništava dobre bakterije koje pomažu pravilnom radu sistema za varenje i sprečavaju gojenje u predelu stomaka.

 

Izravnajte stomak i suzite struk za dve nedelje: Ovaj video je s razlogom pogledan 100 miliona puta!

foto: Shutterstock

Zaslađeni napici

 

Najčešći krivci za nadutost stomaka su pivo i gazirana pića. Slatki napici takođe usporavaju metabolizam i negativno utiču na rad unutrašnjih organa.

 

Preterivanje sa kafom

 

Da, kafa jeste diuretik i logično je da mislite da što je više pijete, manje vode i soli ostaje u telu. Ali, u praksi je stvar drugačija, jer previše kofeina izaziva dehidraciju i negativno utiče na sistem za varenje. Kao rezultat javlja se usporen metabolizam i pojava naslaga na stomaku.

 

Nepravilna ishrana

 

Za ravan stomak izuzetno su važna neka pravila ishrane, a to je da ne preskačete doručak, da ne jedete bar tri sata pre spavanja i da ne pravite dugačke pauze između obroka. Ova sasvim jednostavna pravila pomoći će da se brzina metabolizma dovede u normalu i da telo počne da sagoreva uskladištene masnoće.

 

Ritam spavanja

 

Dovoljna količina kvalitetnog, noćnog, kontinuiranog sna izuzetno je važna za kompletno zdravlje, ali i za vitku liniju. U suprotnom, luči se puno hormona kortizola, koji doprinosi skladištenju masnoća u predelu struka.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs