Obratite pažnju

Ako ste žena i imate više od 30: Na ovih 7 stvari morate da zaboravite!

Osim što uništavaju zdravlje, izuzetno nepovoljno utiču na izgled

Lepi & Zdravi
Autor:
Ako ste žena i imate više od 30: Na ovih 7 stvari morate da zaboravite!
Foto: Profimedia

Zdrava ishrana je važna u svakom starosnom dobu, ali ako ste napunili 30, treba da budete pažljiviji jer se vaše telo u ovim godinama drastično menja.

Tačnije rečeno, nakon tridesete telo počinje da slabi i da bismo mu olakšali, trebalo bi potpuno da izbacimo sledećih 7 vrsta hrane i pića.

1. Alkohol

Ako ste sa 20 godina pili po celu noć, a ujutru se budili sveži, to vam se neće desiti u 30-im. Nakon 30, telo gubi kolagen, to smanjuje elastičnost, a popijeni alkohol dodatno dehidrira telo. Zato, kako biste očuvali kožu mladom, dobro je da počnete da smanjute alkohol.

2. Gazirana pića

Istraživanja su pokazala da visoke količine šećera i veštačkih boja u gaziranim napicima mogu da dovedu do neplodnosti kod žena, ali i kod muškaraca. Osim toga, konzumiranje gaziranih pića je pretpostavka za prekomernu težinu nakon 30 godina.

3. Kokice

Opasne su za konzumiranje samo kokice iz mikrotalasne. U njima se nalazi velika količina soli, palmino ulje i sintetički sastojci koji povećavaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Ali ako pripremate sami, sa manje soli, nema opasnosti za vas.

5 najprljavijih namirnica koje jedemo baš svaki dan: Izvor zaraza i opasnih bakterija!

foto: Profimedia

4. Čips

Čips je među glavnim namirnicama koje vode do debljanja nakon 30 godina. A zbog mnogobrojnih sintetičkih sastojaka u njemu je dobro da skroz prestanete sa ovom namirnicom.

5. Slatkiši

Nema ništa loše da pojedete nešto slatko, dovoljno je da to nije previše često. Keksići sa nadevom i torte su prava kalorijska bomba, sa kojima ćete se ugojiti brže, a i povećaćete rizik da obolite od dijabetesa.

6. Mesne prerađevine

Istraživanja su pokazala da sintetički sastojci u prerađevinama od mesa mogu da izazovu čak i maligne bolesti. Za ljude nakon 30 godina je potpuno obavezno da ih isključe iz menija.

7. Konzervisano povrće

U konzervisanom povrću se nalaze visoke količine soli, koji izazivaju prevremeno starenje kože. Imaju i negativan efekat na krvni pritisak, zbog čega je nakon 30 godina dobro da prestanete sa njihovim konzumiranjem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs