Nećete odoleti

Jagnjeći gulaš

Dočekajte goste uz bogatu trpezu, čija je glavna zvezda ukusni jagnjeći gulaš
Recepti
21:46h Autor:
Jagnjeći gulaš
Foto: Thinkstock
  • 100 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1kg jagnjećeg buta
  • 50ml Ulja
  • 100g Crnog luka
  • 400g paradajza
  • 3 kašičice gustina
  • 1 veza peršuna
  • 1 kašika slatke mlevene paprike

1. Na ulju ispržite jagnjetinu sečenu na kocke, dodajte seckani luk, pa sve zajedno pržite oko 5 minuta.

2. Dodajte mlevenu papriku, iseckan paradajz i sve zajedno dinstajte podlivajući vodom na umerenoj temperaturi.

3. Kad meso omekša, umešajte gustin koji ste razmutili u malo vode i zalijte s 3 dl vode da gulaš dobije odgovarajuću gustinu. Sve još kratko prokuvajte.

4. Gotov gulaš pospite seckanim peršunom. Jelo poslužite toplo, uz kuvani ili pečeni krompir i mešano povrće po želji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs