dženifer koneli i pol betani

OKEAN IH JE RAZDVOJIO, TRAGEDIJA SPOJILA: Ljubavna priča Dženifer Koneli koja traje već 20. godina! (FOTO)

Otkrivamo detalje njenog privatnog i poslovnog života...

Vip roditelji
Autor:
OKEAN IH JE RAZDVOJIO, TRAGEDIJA SPOJILA: Ljubavna priča Dženifer Koneli koja traje već 20. godina! (FOTO)
Dženifer Koneli i Pol Betani, Foto: Profimedia

Glumica Dženifer Koneli ima 50 godina i nalazi se na listi najlepših žena sveta. Pored toga što je zvanično među najlepšima, ona važi i za jednu od inteligentnijih holivudskih zvezda danas.

Njen život pred kamerama započet je kad je imala svega 10 godina. Prijavila se na audiciju za manekene i time otvorila sebi put za javnu scenu. Tih osamdesetih godina, tačnije 1984. godine, dobija malu ali značajnu ulogu u filmu poznatog reditelja Serđa Leonela, „Bilo jednom u Americi“. Iako je njena uloga značila kratko pojavljivanje u tom filmu, bila je dovoljna da se uoči njen talenat.

Kako je rasla tako je i dobijala ozbiljnije uloge. Okretala se i pozorištu, ali i studijama. Kad je došlo vreme upisala je Univerzitet Jejl, zatim se prebacila na Stanford. Provodila je dosta vremena u klasičnom teatru, a glumu je učila od uticajnih profesora tog vremena Roja Londona, Harold Guskin i Hauarda Fajna.

Definitivno je sredina osamdesetih za nju bila prekretnica, jer je tada dobila i svoju pravu filmsku ulogu u ostvarenju „Fenomen“, a iako je u Evropi sjajno prošao, u Americi je bio nezapažen. Posle su se uloge nizale, kako u serijama tako i u filmovima, nekad u manjim, a nekad i u nekim većim ostvarenjima („Tamna voda“, „Kuća peska i magle“, „Rekvijem za san“, „Krvavi dijamant“, „Ti ga naprosto ne zanimaš“, „Bulevar spasenja“, „Dilema“, „Dan kad je Zemlja stala“).

Sa sadašnjim partnerom se upoznala na filmu „Blistavi um“, na kom su radili zajedno i ona je zahvaljujući toj ulozi osvojila Oskara za najbolju sporednu ulogu.

Njihova ljubavna priča je neverovatna, počela je mnogo pre nego što su se i zvanično upoznali....

Britanski glumac Pol Betani je pao na svoju današnju suprugu još kao tinejdžer. Traume iz detinjstva i težak period u životu koji je proveo kao zavisnik od droga, nije nagoveštao da će njegov život promeniti jedna od najlepših i najtalentovanijih glumica Holivuda.

Gledajući je u filmovima još kada je bila tinejdžerka, Pol Betani se kao klinac zakleo da će mu upravo ona jednog dana biti žena. Iako je on živeo u Velikoj Britaniji, a ona u Njujorku, ništa nije moglo da stane na put toj čudnoj sudbini. Svom snu se približio kada ju je konačno upoznao na setu filma "Blistavi um".

Nakon 14 godina od vremena kada ju je gledao u svojoj kući u Engleskoj, Pol Betani se sada našao u društvu prelepe Dženifer u koju se zaljubio na prvi pogled.

Pol Betani je kao tinjdžer doživeo veliku porodičnu tragediju. Njegov mlađi brat koji je tada imao samo osam godina, pao je sa krova i na licu mesta preminuo. Ta strašna tragedija razorila je njegovu porodicu i Pola oterala u drogu iako je već sa dvadeset godina počeo da dobija prve uloge.

- Nedostajala mi je moja najvažnija osoba u životu. Bio sam veoma blizak sa svojim bratom.

NIKADA NISAM VIDEO TAKVU LEPOTU

Iako se Pol seća privlačnosti koju je osetio prema Dženifer prve sekunde kada ju je video, za nju je to iskustvo bilo nešto drugačije.

- Sećam se da sam ga upoznala na prvom čitanju scenarija, ispričala je jednom Dženifer. Pomislila sam da je jako dobar glumac.

Pol se prisetio svojih misli kada ju je upoznao.

- Nikada nisam bio u blizini takve lepote. Sećam se da sam pomislio da sa njom svi non stop flertuju.

U to vreme, Pol se zabavljao sa koleginicom Lorom Frejzer, a Dženifer koja je tada već imala trogodišnjeg sina Kaja, kojheg je dobila u vezi sa fotografom Dejvidom Duganom, šuškalo se da se na snimanju filma "Blistavi um" viđala i sa Raselom Krouom.

Pol ništa nije preduzeo sve dok je film trajao, po završetku snimanja spakovali su svoje kofere i otišli svako na svoju stranu.

Dženifer je kasnije u nekom intervjuu otkrila da je bila svesna da su se dopali jedno drugom.

PROSIDBA PRE PRVOG SASTANKA

Godinu dana kasnije, Pol Betani je snimao film u Toskani, kada se desio 11. septembar i napad na Njujork. Prva misao koja mu je prošla kroz glavu je bila - ONA. Prva stvar koju je uradio posegnuo je za telefonom da pozove ženu koju je jedva poznavao. Tada je shvatio da je zaljubljen. Okrenuo je telefon pitao je kako je i predložio da se venčaju. Ona je PRISTALA i Pol je spakovao svoj kofer i otišao u Ameriku.

LUDAČKA LJUBAV I VIKTORIJANSKO VENAČANJE

Par se venčao samo četiri meseca kasnije u Škotskoj na privatnom imanju okruženi svojim prijateljima i porodicom.

U svom duhovitom manitu Pol je otkrio i to da oni pre venčanja nisu živeli zajedno i da je sve ubrzao kako se ona ne bi predomislila.

Posle venčanja, Dženifer Koneli i Pol Betani su se preselili u Bruklin, gde je ona odrasla i gde i danas žive blizu njenih roditelja.

Njihova ljubav traje i danas i važe za jedan od nastabilnijih i najsrećnijih parova u Holivudu. Ne eksponira previše u javnosti ni sebe, a ni svoju porodicu, a uspešno gradi i održava oba ta segmenta svog života. U braku su dobili dvoje dece, Stelana i Agnes.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs