NEVEROVATNA PRIČA

KAD JE UPOZNAO SVOJU LJUBAV, HARISON FORD JE IMAO 60 GODINA: Ušla je u moj život kad sam hteo da odustanem od sebe!

U glavi je smišljala razne rečenice kojima bi mu privukla pažnju: Kad sam bila dete bio si mi uzor ti u ulozi Indijane Džonsa...

Galerije
Autor:
1 / 5 Foto: Profimedia

Harison Ford je našao ljubav svog života i to u Kalisti. Sudbina je htela da upravo ona bude samo tri godine starija od Harisonovog sina Bena.

Kalista i Harison Ford su u braku već skoro 20 godina...

Kalista Flokhart i Harison Ford bili su među pozvanima na holivudsku zabavu posvećenu uručenju prestižne filmske nagrade Zlatni globus. Veče se bližilo kraju, Ford se iskreno dosađivao i planirao da krene kući.

Kalista je uzela čašu šampanjca i brzo mu prišla. Približavajući se velikom brzinom, ona je nekako posrnula i prosula šampanjac po njemu.

Glupo, naravno, ali je funkcionisalo savršeno. Ford je obrisao šampanjac, pogledao Kalistu, koja je bila crvena od stida, i osmehnuo se: "U redu je, odneću odelo sutra na hemijsko čišćenje..." i galantno joj poljubi ruku "Mogu li da ti dopunim čašu na drugom mestu?"

Ostatak večeri proveli su zajedno. Harison je rekao: "Mirišeš na lepinju sa cimetom, ti si najlepša devojka na planeti Zemlji."

Kasno te večeri ju je odvezao kući, namerno idući najdužim putem do njene kuće. Na putu je upitao: "Hoću li navući gnev vašeg muža? Malo je verovatno da će mu se svideti da njegovu lepu ženu prati muškarac ... "

Kalista, koja je tada imala 38 godina rekla je: „Moj muž? Pa, nikad nisam bila udata. Ali ako Lijam, moj sin ne spava, onda mu se to definitivno neće dopasti. Ne voli kad kasnim...“

Harison je iznenađeno upitao: „Imaš li sina? Nadam se da je od tebe nasledio iste lepe plave oči?" Tada je Kalista neočekivano priznala: "On je moje usvojeno dete. Ne mogu da imam decu".

Ford je zaustavio auto ispred Kalistine kuće: "Izvini, nisam hteo da..."

"Nemoj da se izvinjavaš. Kakve vesti za prvi sastanak, a?"

„Nisam odmah shvatio da smo na sastanaku...“ Nežno je pomilovao po kosi: "Nemoj da brineš, da sam slušao doktore, verovatno ne bih sada razgovarao sa tobom ovde…"

Te noći Kalista nije mogla da spava. Legla je, ustala, besciljno lutala po kući. Dogovorili su se da će se naći sledećeg dana. Očajnički se nadala da je Ford bio čovek koga je čekala ceo život.

U to vreme, Kalista je bila prilično poznata glumica. Glumila je u TV seriji Ali Mekbil - glumila u filmovima Ženske misterije i San letnje noći, dobila je Zlatni globus i bila nominovana za nekoliko filmskih nagrada Emi.

Što se tiče muškaraca u njenom životu, bilo ih je dosta, a ona sa svima nije imala sreće. Najneprijatnije sećanje za Kalistu bila je priča o producentu Dejvidu Keliju, koji ju je od tri hiljade prijavljenih odabrao za ulogu Ali u seriji Ali Mekbil. Nije bilo nikakve romantike. Jednostavno joj je pokazao znake pažnje, a zatim ponudio da se nastani u iznajmljenom stanu, gde niko neće ometati njihove sastanke.

Ona je ljutito odbila. Keli ju je podsetio da lako može ostati bez uloge u pomenutoj seriji. Keli je bio suprug filmske zvezde Mišel Fajfer, poznati filmski mogul, a Kalista je još uvek bila niko. Jedna njegova reč bila je dovoljna da joj vrata Holivuda zauvek budu zatvorena.

Kalista je pozvala Mišel Fajfera i sve joj rekla. Priča je podigla veliku buku: Mišel se zamalo razvela od muža, a Kalista se iznenada našla u centru pažnje svih i uloga joj je ostala.

Kasnije je Kalista počela da izlazi sa režiserom Semom Mendesom. Ponudio joj je ruku i srce, ali mesec dana kasnije zatekla ga je sa drugom devojkom. Zatim je došao red na Bena Stilera: napustio ju je tri nedelje nakon što su se upoznali.

Odlazeći u restoran da se nađe sa Fordom, Kalista se osećala nesigurno. Galantni konobar odveo je Forda i Kalistu u zasebnu sobu i bacio domino ogrtač oko Kalistinih ramena, a Fordu je ponudio venecijansku masku. Sto je bio ukrašen grimiznim ružama i mirisnim svećama.

Ford se, otvarajući meni, našalio: "Mislim da bi trebalo dobro da jedeš. Inače, ni o kakvom ludom seksu ne može biti govora..." Kalista od uzbuđenja nije mogla da proguta ni komadić hrane.

Postepeno, Kalista se sve više vezivala za Harisona i za miran, odmeren ritam života u kojem je živeo. Uživala je da mu pravi kolače od sira, bira njegove košulje, pa čak i da se duri kada bi zakasnio na sastanak.

Ford je za nju bio idealan čovek- strpljiv, uzdržan, nežan. Osim toga, on je tako dirljivo brinuo o njoj i njenom sinu. U početku, Kalisti je bilo neprijatno da ga zamoli za pomoć vezano za brigu o detetu, ali Ford joj je imao veliko iskustvo s obzirom da je već bio otac četvoro dece.

Pre susreta sa Kalistom, Harisonu je možda nedostajala samo jedna stvar - ljubav, uprkos dva braka i mnogim intrigama.

Sa Meri Markvard je bio zajedno na fakultetu, a u braku su bili petnaest godina. Iz te ljubavi su rođena dva sina: Benjamin, koji je izabrao profesiju kuvara, i Vilard, koji je postao učitelj. Meri nije delila Fordove interese i nije htela svetla reflektora. Ali Harison je za neuspeh svog braka krivio sebe: "Bio sam mlad, nestrpljiv i stalno ljut na ceo svet i na sebe, tako da sam bio bezvredni muž i otac!"

Kalista je bila prva osoba kojoj je ispričao zašto se raspao njegov drugi brak sa scenaristkinjom Melisom Metison. Melisu upoznaje na setu 1979. godine.

Snažna osećanja u njihovoj vezi nisu dugo trajala, uprkos rođenju dvoje dece - sina Malkolma i ćerke Džordžije. Strast i ljubav zamenile su dosadnu svakodnevicu, odvojene spavaće sobe, omražene misli o starosti. Kada su se Ford i Melisa razdvojili nakon četrnaest godina braka, on je bio depresivan.

Posedovao je divan ranč Džekson Hol u Vajomingu: pedeset pet hektara cvetnih polja i voćnjaka. Tamo je Harison provodio dane nakon razvoda ne izlazeći, ne palivši televizor i ne javljajući se na telefon.

Pecao je, radio kao stolar, gajio voće i povrće, a jedina veza sa svetom bile su mu jutarnje novine Njujork tajmsa. Nakon što je upoznao Kalistu, Harison ju je pozvao da se doseli kod njega.

Svakog jutra, ustajući rano, Ford je nečujno izlazio iz kuće, seo u auto i otišao po sveže lepinje, voće i jogurt.

Nisu pričali o braku. Ford se bojao braka s obzirom na svoje loše iskustvo, a Kalisti brak nije bio potreban. Dovoljno joj je bilo što je pored nje Harison.

Jednog dana Harison joj je rekao: "Želim da usvojim Liama!"

"Odlična ideja, ali možda bi trebalo da se prvo venčamo?“ rekla je ona.

"Zašto da ne?" pristao je Harison.

Na Dan zaljubljenih, Kalista je dobila dugo očekivani poklon. Harison je iz džepa izvadio kutiju sa prstenom i svečano je pitao da mu postane žena.

Harison je u intervjuu o Kalisti rekao: "Ušla je u moj život kada sam bio spreman da odustanem od sebe ..."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs