napunila 51. godinu

BORBU SA RAKOM VODI 7 GODINA, U TREĆEM BRAKU NAŠLA SRODNU DUŠU: Ljubavni život Šenon Doerti! (FOTO)

Šanen Doerti , glumica, koja godinama boluje od opake bolesti, postala je simbol borbe protiv raka dojke.

Vip priča
Autor:
BORBU SA RAKOM VODI 7 GODINA, U TREĆEM BRAKU NAŠLA SRODNU DUŠU: Ljubavni život Šenon Doerti! (FOTO)
Šenon Doerti, Foto: Profimedia

Šanen Doerti napunila je 51 godinu, a ova glumica je postala simbol borbe protiv raka dojke od kojeg boluje od 2015. godine. Slavu je stekla serijom 'Beverly Hills 90210' koja se od 90-ih godina emitovala na malim ekranima.

Ljubavni život

Šanen je 2003. godina pozirala za 'Playboy', a iza malih ekrana glumica je imala vrlo uzbudljiv ljubavni život. Naime, udala se za Ešlija Hamiltona, a njihov brak je trajao godinu dana.

Pre dve decenje udala se za Rika Salomona, a u braku s njim je ostala godinu dana. Rik Salomon je poznati pokeraš koji je osim sa Šenon dva puta bio u braku sa Pamelom Anderson, a najviše se "proslavio" u kućnom snimku sa Paris Hilton,

Dok je snimala seriju 'Čari' bila je u vezi s kolegom Džulijanom Mekmanom.

Treći brak s Kurtom Isvarienkom desio se 2011. godina. Venčanje je organizovano u Malibuu, a samo godinu dana pre svadbene ceremonije, glumica je za magazin 'People' rekla da brak zahteva veliku posvećenost i da nakon dva razvoda neće lako stati ponovo pred oltar.

Glumica je tako već godinama u braku s umetnikom Kurtom Isvarienkom koji joj je bio velika podrška tookom svih godina borbe s opakom bolešću.

Borba s karcinomom

Šanen Doerti godinama vodi tešku bitku s karcinomom dojke, koji je trenutno u četvrtom stadijumu. O svojoj bolesti pre nekoliko meseci je pričala na Instagramu, gde je prvi put pokazala i kako izgleda bez kose nakon tretmana hemoterapije, a sve s namerom da osvesti druge o važnosti redovnih odlaska na preglede.

'Povodom meseca osvešćivanja o raku dojke, htela bih s vama da podelim više o svom putu od prve do druge dijagnoze. Dali je sve lepo? Ne, ali je iskreno i delim ovo s nadom da ću edukovati ljude i malo im bolje približiti kako izgleda rak. Nadam se da ću podstaknuti druge da redovno odlaze na mamografiju i prebrode strah od mogućih loših rezultata'.

'Dijagnostifikovan mi je rak dojke 2015. godine. Podvrgnula sam se mastektomiji kao i tretmanima hemoterapije i zračenja. Često mi je krvario nos od hemoterapije. Ne znam da li je ovo iko od vas iskusio. Uveseljavala sam samu sebe noseći smešne pidžame koje mi je poklonila moja prijateljica. Ali da li su mi zais6ta popravljale raspoloženje?

Jesu!

Izgledala sam urnebesno i smejala sam samoj sebi. Humor mi je pomogao da prođem kroz ono što se činilo nemogućim. Nadam se da ćemo svi uspeti da pronađemo humor u nemogućim situacijama', napisala je Šanen.

Ona je o svojoj teškoj bolesti nedavno progovorila i u emisiji 'Good Morning America'.

'Ne želim da se ponašam kao da umirem. Želim da radim i da se ponašam kao da se ništa ne događa jer ću se boriti da ostanem živa', rekla je tada.

Vest da je njena bolest u četvrtom stadijumu otkrila je u oktobru 2020. godine, tri godine nakon što se saznalo da je u remisiji.

'Mnogi ljudi kojma se dijagnostifikuje četvrti stadijum bolesti jednostavno otpišu sami sebe. Pretpostavi se da više ništa ne mogu da urade, da ne mogu dati sve od sebe, a to nije istina. Volela bih da takva razmišljanja mogu da promenim i da im dam šansu da dokažem da je to pogrešno', ispričala je svoje želje glumica.

Podsetimo, Šanen je 2015. uspela da pobedi rak dojke, nakon što je prošla mastektomiju i hemoterapiju. Ipak, u okstobru 2020. rekla je da joj je ponovo dijagnostifikovana bolest.

Ali ona i dalje ne odustaje! I mi joj na tome aplaudiramo!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs