njena budućnost je bila pod znakom pitanja

DOŠLA SA SELA, SVOJOM LEPOTOM OČARALA CEO SVET: Životna priča najlepše tinejdžerke ikad - Dženi Gart! (FOTO)

Bila i ostala - prelepa!

Vip priča
Autor:
DOŠLA SA SELA, SVOJOM LEPOTOM OČARALA CEO SVET: Životna priča najlepše tinejdžerke ikad - Dženi Gart! (FOTO)
Dženi Gart, Foto: Profimedia

Dženi Gart je američka glumica, koja se proslavila u TV seriji Beverli Hils 90210 početkom devedesetih godina u ulozi Keli Tejlor. Slava koja ju je zadesila nije neobična, s obzirom da je Dženi provela celih deset godina igrajući zanosnu plavušu u najpoznatijoj i gotovo prvoj tinejdžerskoj seriji koja je osvojila munjevitom brzinom celu planetu.

Njen uspeh u Holivudu je čudo, s obzirom da njen privatan život i detinjstvo nisu nagoveštavali da će njen život krenuti tim tokom.

Dženifer Gart je rođena u gradiću Urba u državi Ilinois 3. aprila 1972. godine. Ona je bila sedmo dete u porodici-Živeli su na 25 hektara velikoj farmi, gde je živela prosečan farmerski život. Njena majka, Kerolajn je bila učiteljica u školi, a otac se bavio administrativnim poslom u jednoj maloj kompaniji. Bili su siromašni, pa je tako Dženi često nasleđivala staru odeću od svojih braća i sestara. Kako je bila najmlađa, često je bila zaposztavljana u porodici.

Nije bila dobar đak, pa su njeni roditelji vrlo brzo digli ruke od njenog obrazovanja i nade da će od nje nešto postati. Njeni roditelji su kada je stasaala već smislili da je zaposle kao sekretaricu u jednoj kancelariji. Ali, 1985. godina je bila prekretnica u životu lepe Džen.

Kada je imala samo 13. godina, porodica se preselila u Finiks, Arizonu. Malo je reći da se tada pojavila na pravom mestu i u pravo vreme. Učestvovala je na lokalnom izboru za Mis, gde ju je zapazio direktor televizijske kompanije "ABC". On je prvi primetio njen talenat i lepotu.

Njena glumačka karijera je započela kada je napunila petnaest godina.

Direktor "ABC" televizijske kuće je se setio kada je najavljen kasting za jednu novu seriju. Serija pod nazivom "A brand new life" i poziv za audiciju promenili su njen život zauvek. Porodica se preselila u Los Anđeles, a serija je vema brzo po prikazivanju postala jako popularna u Sjedinjenim Američkim državama, a mlada Džen je postala prepoznatljivo lice oko kojeg se sve više i više dizala prašina.

Prvo filmsko pojavljivanje desilo se 1990. godine. Tada je igrala ulogu koja će je polako dovesti do one koja će je proslaviti u celom svetu - Keli Tejlor.

Audicija za čuvenu seriju donela joj je ugovor gotovo istog dana, a Dženi Gart je snimala punih deset godina bez pauze. Popularnost u seriji donela joj je brojne naslovne stranice i angažmane o kojima nije mogla ni da sanja.

Pojavila se i u spin-ofu serije Melrouz Plejs 1993. godine.

Iako je bila prilično zauzeta snimanjem serije, Dženi je uspevala da pored toga snimi i nekoliko filmova. To su ugalvnom bili trileri ili ljubavni filmovi B kategorije, a među njima je najpoznatiji vilm "Star" urađen po romanu Danijele Stil.

Dvehiljadite godine su takođe za nju bile plodne. Nastavila je da snima serije i filmove, koji nisu uvek bili uspešni ali njen tabor fanova se uvek radovao da pogleda njen sledeći projekat.

Velika popularnost serije nije jenjavala i svaka repriza je bila veoma uspešna, pa su se producenti serije dosetili da naprave TV film o tome šta se dešavalo iza scene. Film je pokazao kako je sve počelo, od toga kako su producenti tražili glumce, pa do onoga ko je iza kulisa bio u ljubavi. Ispostavilo se da su sve glumice, tada jako mlade devojke, bile zaljubljene u Luka Perija (Dilana Mekeja) i Džejsona Prislija (Brendona Volša), pa su tako i Dženi i Šenon Doerti bile u vezi sa obojicom.

To nije prvi put da se spekulisalo o njenoj vezi sa Lukom Perijem. Njih dvoje su sve do njegove snrti bili prijatelji, a mnogi su sumnjali da je tu u više navrata bilo i nečeg više.

2019. godine, godinu dana nakon iznendadne smrti svog prijatelja, kolege i bivše ljubavi, Luka Perija, stara ekipa se vratila na male ekrane sa 10 novih epizoda serije Beverli Hils 90210. Serija nije dobro prošla kod publike i nije dobila sledeću sezonu.

Dženi Gart, kao i ostatak popularne ekipe i dan danas su prijatelji koji se viđaju kad god im to prilike dozvole, a svoju podršku u borbi protiv kancera svoje koleginice Šenon Doerti nesebično daju što privatno, što preko medija.

Dženi Gart i ćerka Arona Spelinga, tvorca i producenta serije Beverli Hils, Tori Speling poznatija kao Dona Martin, su i danas najbolje prijateljice i često ih možemo videti na raznim događajima ali i putem druđtvenih mreža. Jedna za drugu kažu da su jedna drugoj najveća podrška u svim životnim borbama kroz koje su obe glumice prošle.

Privatni život

Dženi Gart je bila udata za muzičara Danijela B. Klarka kojem je rekla da 1994. godine ali samo nakon dve godine su stavili tačku na brak.

1995. godine upoznaje glumca Pitera Faćinelija, na snimanju filma "An Unfinished Affair". venčali su se 20. januara 2001. godine. Par ima tri ćerke: Luku Bel, rođenu 1997, Lolu Rej, rođenu 2002. i Fionu Iv, rođenu 2006. godine. Dženi i Piter su se razveli u junu 2013. godine. Razlog braka je navodno njegova prevara, ali od zajedničih prijatelja mediji su saznali da se par razdvojio zbog toga što je ona godinama bila kod kuće sa decom, dok se on proslavio ulogom u filmu "Twilight Saga: Breaking Dawn".

Nakon razvoda, Dženi Gart je započela vezu sa Dejvidom Abramsom 2014. godine koji ju je zaprosio nakon godinu dana zabavljanja. Venčali su se 11. jula 2015. godine. Par se razdvojio 2017, a u aprilu 2018. godine su čak podneli i zahtev za razvod. Godinu dana kasnije, objavili su vest da su obnovili svoju vezu.

Kada je napunila 30 godina, dijagnositfikovano joj je srčano oboljenje, stanje koje će morati da prati tokom celog života, a moguće i da će morati da se podrvrgne komplikovanoj operaciji.

U svojim memoarima, ispričala je da od 19. godine pati od anksioznosti. Plaši se gužve, zatvorenih prostorija.

Mediji poslednjih desetak godina nisu bili blagi prema njoj kada su pisali članke o njenom promenjenom izgledu, variranju u kilaži ali jedno je sigurno. Dženi je puno puta bila proglašavana jednom od najlepših žena sveta, pa je tako i danas sa svojih 49. godina i dalje lepa i nikako neprepoznatljiva.

NEMILICE CURE DETALJI TOKSIČNE ATMOSFERA SA SNIMANJA BEVERLI HILSA: Drske su, umišljene dive, zbog njih sam dala otkaz!

Dženi Gart
foto: Profimedia

Dženi Gart je neko ko se neverovatno puno zalaže za očuvanje prirode. Član je nekoliko dobrotvornih organizacija. Svoje slobodno vreme koristi za razne hobije koji je ispunjavaju kao što je ples, jahanje konja i rad u bašti.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs